Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η Μέρκελ θέλει να δώσει το μισό Αιγαίο στην Τουρκία με αφορμή τους πρόσφυγες!

Το μισό Αιγαίο στην Τουρκία θέλει να δώσει η Άνγκελα Μέρκελ. Και ως «δούρειο ίππο» αυτής της πολιτικής χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες.
Η Μέρκελ θέλει να δώσει το μισό Αιγαίο στην Τουρκία με αφορμή τους πρόσφυγες!Ο λόγος που η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να βάλει την Τουρκία στο Αιγαίο και να «κλειδώσει» τη συγκυριαρχία, είναι για να βάλει χέρι τόσο η ίδια όσο και οι Τούρκοι σύμμαχοί της στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν συγκροτήσει μια ισχυρή συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, με επίκεντρο την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αλλά και την αντιμετώπιση του τζιχαντισμού.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες τόσο αμφισβητώντας την ΑΟΖ στο Καστελόριζο, όσο και υποστηρίζοντας τη Γάζα ώστε να αποκτήσει κάποτε ΑΟΖ. Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν μεγάλο μερίδιο, που δεν τους ανήκει, από τους υδρογονάνθρακες Ελλάδας και Ισραήλ.

Η Γερμανία έχει σχέδιο από την αρχή του μνημονίου να μας καταχρεώσει, για να μας πάρει τους υδρογονάνθρακες ως «χρωστούμενα».
Επειδή οι γερμανικοί σχεδιασμοί δεν βγαίνουν, λόγω και της διαφωνίας της αμερικανικής πλευράς, η Μέρκελ που ξέρει «τι την περιμένει» από τις ΗΠΑ, καταφεύγει στον παλιό σύμμαχο της χώρας της, την Τουρκία, για να αναγκάσουν από κοινού την Ελλάδα να δεχθεί, με αφορμή το προσφυγικό, τετελεσμένη συγκυριαρχία στο Αιγαίο και κατά προέκταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Υπογραμμίζουμε ότι αυτοί οι γερμανικοί σχεδιασμοί δεν βρίσκουν σύμφωνη την Ουάσιγκτον και ούτε φυσικά τον σύμμαχό μας Ισραήλ.

Τα «παραμύθια» της Μέρκελ

«Δεν είναι αποδεκτό η οδός μεταξύ της τουρκικής ακτής και των ελληνικών νησιών, άρα μεταξύ δύο εταίρων στο ΝΑΤΟ, να ελέγχεται αυτή τη στιγμή από τους διακινητές» προσφύγων, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και παρέπεμψε στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, σε ό,τι αφορά τόσο την φύλαξη των συνόρων, και την στήριξη της Τουρκίας στην φροντίδα των προσφύγων που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφός της.
Σημείωσε δε ότι ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων δεν λειτουργεί, ενώ κάλεσε όλες τις χώρες να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της FRONTEX και χαρακτήρισε την μέχρι τώρα ανταπόκριση «απογοητευτική».
Επιπλέον, χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση «ιστορική δοκιμασία» για την Ευρώπη.
«Χωρίς αμφιβολία, ρόλο κλειδί σε αυτή την κατάσταση έχει η Τουρκία, διότι με δύο εκατομμύρια πρόσφυγες σηκώνει αυτή τη στιγμή το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών από την Συρία.
»Οι περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη ταξιδεύουν μέσω Τουρκίας. Δεν θα μπορέσουμε να βάλουμε τάξη στην ροή και να την ανακόψουμε, αν δεν συνεργαστούμε με την Τουρκία.
»Αυτό περιλαμβάνει ότι θα στηρίξουμε καλύτερα την Τουρκία στην φροντίδα των προσφύγων και στην ανθρωπιστική βοήθεια.
»Και επίσης ότι θα συνεργαστούμε στην φύλαξη των συνόρων και στην αντιμετώπιση των διακινητών.
»Δεν είναι αποδεκτό η οδός μεταξύ της τουρκικής ακτής και των ελληνικών νησιών, άρα μεταξύ δύο εταίρων στο ΝΑΤΟ, αυτή τη στιγμή να ελέγχεται από τους διακινητές.
»Για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σχέδιο δράσης το οποίο πρέπει τώρα να συμφωνήσουμε γρήγορα με την Τουρκία», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, στην κορυφή της ατζέντας της οποίας βρίσκεται η προσφυγική κρίση.
Αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψή της στην Άγκυρα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε κατανόηση για τις ανησυχίες σχετικώς με το εάν η Ευρώπη «θα καταφέρει στις διαβουλεύσεις με την Τουρκία όχι μόνο να εκφράσει επίκαιρα ενδιαφέροντα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, αλλά και να διατηρήσει τις αξίες της», αλλά διευκρίνισε:
«Με την Τουρκία διεξάγονται ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ισχύει ότι “Pacta sunt servanda”, οι συμφωνίες τηρούνται και οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται με ανοιχτό το αποτέλεσμά τους.
»Αυτό τηρεί η γερμανική κυβέρνηση, αυτό τηρώ κι εγώ.
»Σε αυτό το πνεύμα έχω συνομιλήσει στο παρελθόν με την Τουρκία και έτσι θα γίνει και την Κυριακή, οπότε και θα τεθούν όλα τα ζητήματα, από την κατάσταση στην Συρία, την απελευθέρωση της βίζας, το θέμα της ασφαλούς χώρας προέλευσης, ο κοινός αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας, μέχρι και η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».
Πρόσθεσε δε ότι την Κυριακή θα ξεκινήσει και ο γερμανοτουρκικός διάλογος για την μετανάστευση, ο οποίος θα λειτουργήσει επικουρικά στο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης.
«Πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά προκειμένου να ελέγξουμε καλύτερα την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
»Με την απόφαση του Δουβλίνου, έχουμε μεταθέσει στην ουσία τον έλεγχο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Αυτό ήταν μια παροχή εμπιστοσύνης. Και πρέπει σήμερα να διαπιστώσουμε ότι αυτός ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα δεν λειτουργεί», συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος και τόνισε την ανάγκη να τεθεί «πιο δυνατά στο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο και να γίνει πιο αποτελεσματικός, να διαθέσουμε προσωπικό».
Επισήμανε δε ότι η Κομισιόν έχει ζητήσει μέχρι 1100 άτομα, αλλά μόνο λίγα κράτη-μέλη έχουν ανταποκριθεί, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Αυστρία.
«Περιμένω από αυτή τη Σύνοδο ότι όλοι θα συμβάλουν με την συνεισφορά τους. Είναι αυτονόητο», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Σε αυτό περιλαμβάνεται η ενίσχυση της FRONTEX και τα κράτη-μέλη πρέπει εδώ να στείλουν το προσωπικό τους – η FRONTEX από αυτό ζει . Η ανταπόκριση είναι απογοητευτική».
Στο ίδιο πλαίσιο, συνέχισε η κυρία Μέρκελ, εντάσσεται και η δημιουργία των Hotspots, με τις πρώτες εργασίες, όπως είπε, να έχουν ήδη ξεκινήσει.
»Σε αυτά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, οι πρόσφυγες που φθάνουν θα βρίσκουν άμεσα καταφύγιο, να καταγράφονται και θα ελέγχεται η ανάγκη προστασίας τους, εξήγησε.
«Στον κύκλο των ηγετών έχουμε συμφωνήσει ότι τα Hotspots θα είναι ως το τέλος Νοεμβρίου απολύτως λειτουργικά. Οι πρώτες εγκαταστάσεις – είναι λίγες, αλλά συνιστούν μια πρόοδο – έχουν ξεκινήσει στην Ιταλία και στην Ελλάδα και η Γερμανία συνεισφέρει στην δημιουργία τους, με στήριξη υλική και σε προσωπικό. Θα τα καταφέρουμε μόνο αν το αντιληφθούμε ως κοινό ευρωπαϊκό έργο.
»Τα Hotspots είναι το σημείο εκκίνησης μιας δίκαιης κατανομής στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Καγκελάριος και τόνισε ότι «τα τείχη στον 21ο αιώνα του Διαδικτύου είναι μια ψευδαίσθηση και δεν θα αποτελούσαν λογική εναλλακτική ούτε για την Γερμανία ούτε για την ΕΕ», για να χαρακτηρίσει την προσφυγική κρίση «ιστορική δοκιμασία» για την Ευρώπη.

«Όχι» Κοτζιά στους γερμανικούς σχεδιασμούς

Απέρριψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τις εισηγήσεις Βερολίνου – Βρυξελλών για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Κάποιοι διατύπωσαν τη φράση κοινές περιπολίες, αυτό σημαίνει είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», ανέφερε στον Alpha 989.
Κατά τον κ. Κοτζιά, πρέπει να κλείσουν τα τουρκικά παράλια ή να δημιουργηθούν σταθμοί μετεγκατάστασης στην Τουρκία.
«Οι κοινές περιπολίες είναι απαράδεκτες, αλλά δεν ακυρώνουν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από όπου θα αποχωρούν για τον προορισμό τους.
Ερωτηθείς για το το ενδεχόμενο εισόδου τζιχαντιστών στη χώρα, απάντησε ότι έρχονται εκατοντάδες περήφανοι Σύροι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι ουδείς έχει σχέση με τζιχαντιστές.
«Ότι μπορεί να προκύψει μας ανησυχεί και πρέπει να το αποτρέψουμε», πρόσθεσε.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)