Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

To Facebook ως εργαλείο παρακολούθησης και φακελώματος:

«Εργαλείο» για τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων το Facebook

«Εργαλείο» για τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων το FacebookΔύο κορυφαίες εταιρείες του χώρου των credit analytics διερευνούν νέους τρόπους αξιολόγησης της δυνατότητας/ αξιοπιστίας των καταναλωτών όσον αφορά στη χορήγηση δανείων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Μία εξ αυτών, η FICO, εργάζεται πάνω σε πιλοτικό πρόγραμμα με δεκάδες εταιρείες του χώρου των πιστωτικών καρτών και ισχυρίζεται ότι διαθέτει αξιόπιστες μεθόδους για την αξιολόγηση της δανειοληπτικής αξιοπιστίας εκατομμυρίων πολιτών.

Για αυτό τον σκοπό εξετάζεται τόσο το ιστορικό όσον αφορά στις πιστωτικές κάρτες, όσο και οι πληροφορίες που διατίθενται ελεύθερα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σαν το Facebook.

Όπως σημειώνει ο Γουΐλ Λάνσινγκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, για παράδειγμα η χρήση πολλές φορές λέξεων όπως το «wasted» (μεθυσμένος ή κάποιος που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών) έχει αξία όσον αφορά στην πρόβλεψη για το αν θα αποπληρώσει το χρέος του.

Στην άλλη πλευρά, η TransUnion αναζητεί εναλλακτικές πηγές δεδομένων για να βοηθηθούν αυτοί με «κακά» ιστορικά να επιτύχουν καλύτερους όρους.
Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να ανταποκρίνονται στη ζήτηση από τους μεγάλους πελάτες τους, τις τράπεζες, που ανησυχούν ότι, μη χορηγώντας δάνεια σε άτομα χωρίς «κανονικά» credit scores, απομακρύνουν πιθανές πηγές κέρδους.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)