Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ! Κάνουν την Ελλάδα "χωνευτήρι" μεταναστών για να την τελειώσουν...

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γίνει το χωνευτήρι μεταναστών και προσφύγων της γηραιάς ηπείρου, αναφέρει η «Wall Street Journal», σε ρεπορτάζ της σχετικό με την προσφυγική κρίση.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της μίνι Συνόδου για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ευρώπη καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να ελέγξει την αθρόα εισροή μεταναστών και μεταναστών στο έδαφός της.

Η Ευρώπη θα δημιουργήσει 100 χιλιάδες θέσεις υποδοχής προσφύγων στις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης «διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων», εκ των οποίων οι 50 χιλιάδες θα βρίσκονται στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα.

Ενώ η Ευρώπη ψάχνει αγωνιωδώς μία λύση- ανάσα στο καυτό ζήτημα των προσφύγων, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας.

Η κυβέρνηση της Λιουμπλιάνα, μία χώρα που δεν διαθέτει το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό και τις κατάλληλες υποδομές για να ανταπεξέλθει στους τεράστιους αριθμούς των προσφύγων, εξετάζει την πιθανότητα να επιστρατεύσει ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας καθώς η χώρα στερείται ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών για να διαχειριστεί την μεταναστευτική ροή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας, περισσότεροι από 250 χιλιάδες μετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Λαμβάνοντας υπόψη το τσουχτερό κρύο που επικρατεί ήδη σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, οι αρχές της Κροατίας έχουν ήδη αρχίσει να στήνουν χειμωνιάτικους καταυλισμούς όπου οι μετανάστες θα μπορούν να προστατευτούν από το κρύο και την κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα, να μειώνονται τα κονδύλια στα κράτη μέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες, πρότεινε ο Ντάισελμπλουμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)