Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πόσο κοστολογούν την αξιοπρέπεια του λαού;

Πόσο κοστολογούν την αξιοπρέπεια του λαού;ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ»

Με όχημα το προσφυγικό πρόβλημα και την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του επιχειρούν να αντισταθούν – έστω και για την τιμή των όπλων - απέναντι στο δίλημμα που προβάλλουν οι δανειστές «μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων».
Από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις γίνεται αντιληπτό ότι οι αντιστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πέφτουν στο κενό και δεν είναι ικανές να ανατρέψουν τα σχέδια του Βερολίνου και των δανειστών.
Μετά τις δεκάδες υποχωρήσεις στις οποίες προέβη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι αναμενόμενο να μην κάμπτονται οι δανειστές.
Μια κυβέρνηση που «πρόδωσε» την ίδια την ιδεολογική της ταυτότητα και τους ψηφοφόρους της είναι αδύνατον να φέρει τούμπα όσα υπέγραψε.
Ένας πρωθυπουργός που ομολόγησε δημοσίως πως, πρωθυπουργός ων, εκβιάστηκε από τους ξένους και υπέκυψε είναι μαθηματικά βέβαιον ότι δεν μπορεί πλέον να ορθώσει το ανάστημά του.

Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από μια κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να παραδέχεται ότι δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών;
Δυστυχώς οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις υπέγραψαν απάνθρωπες απαιτήσεις που είναι αδύνατον να τηρηθούν κερδίζοντας απλά χρόνο.
Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως ούτε η κυβέρνηση της αριστεράς είχε κάποιο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Κινήθηκε και αυτη στη λογική της πίστωσης χρόνου και στο δόγμα του «βλέποντας και κάνοντας».
Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιχειρεί για άλλη μια φορά μια νέα διαπραγμάτευση με τον ίδιο ακριβώς λανθασμένο τρόπο που το έκανε την πρώτη φορά: Με άδεια ταμεία!
Ζητά από τους δανειστές να αμβλύνουν τα προαπαιτούμενα την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι παντελώς άδεια και δεν μπορούν να πληρωθούν ούτε οι βασικές υποχρεώσεις του κράτους.
Άπαντες γνωρίζουν ότι τα 2 δισ. της υποδόσης δεν φτάνουν για τίποτα, αφού μόνο οι υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει επιδόματα, βοηθήματα, συντάξεις με χρήματα που δεν υπάρχουν.
Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Το Βερολίνο δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό κούρεμα χρέους. Η χώρα θα πληρώσει και επειδή δεν έχει χρήμα θα πληρώσει σε είδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)