Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Να τελειώνουμε με την απάτη της «αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ» και τις συνακόλουθες αυταπάτες!


Δημήτρης Πατέλης
Με τις πραξικοπηματικές εκλογές, το καθεστώς κατάφερε λοιπόν να ακυρώσει την έκφραση στην κεντρική πολιτική σκηνή και κοινοβουλευτικά του ρεύματος του ΟΧΙ! Προέκυψε ουσιαστικά μια μονοκομματική-μνημονιακή βουλή που δεν έχει προηγούμενο.


Ο ραγδαίος εκφυλισμός του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ σε βασικό κορμό μιας από τις πλέον ακροδεξιές κυβερνήσεις του καθεστώτος, έχει και συμβολικές συνιστώσες – παρελκόμενα…

Ούτε στα κόμματα δεν ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι». «Όπως ένα άτομο δεν το κρίνουμε από την ιδέα που έχει για τον ……..



…………εαυτό του»(Μαρξ), είτε από δημαγωγικές διακηρύξεις, από το πως αποκαλείται ή εκλαμβάνεται στα πλαίσια των αυταπατών κάποιων, έτσι και για τα κόμματα-πολιτικά μορφώματα, κρίνουμε

1. πρωτίστως απ’ τις πράξεις τους, από το ποιας τάξης (στρατηγικά κλπ) συμφέροντα εξυπηρετούν,
2. από την ταξική τους σύνθεση,
3. από την ιδεολογία και το πρόγραμμά τους και
4. από την οργανωτική δομή και λειτουργία τους.
Ως προς αυτά τα κριτήρια, ο μετά το ιουλιανό πραξικόπημα του 2015

εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ-σφραγίδα:

1. εξυπηρετεί καθ’ υπαγόρευση τα στρατηγικά συμφέροντα της διακρατικής μονοπωλιακής επιβολής των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου του ευρωατλαντικού άξονα και των ντόπιων στοιχείων της άρχουσας τάξης. Συντρίβει άρδην και συστηματικά τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Είναι το βασικό όργανο της φάσης του 3ου μνημονίου της υπαγωγής του λαού και της χώρας στο καθεστώς αποικίας χρέους.

2. η εναπομείνασα ταξική του σύνθεση χρήζει μελέτης. Μετά τις μαζικές αποχωρήσεις μελών και στελεχών, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει ο πραξικοπηματικώς δρων ηγετικός πυρήνας των «κύκλων του Μαξίμου» (εργολάβοι, αστική-μικροαστική διανόηση εκ των προθύμων κ.ο.κ.) και οι δοτοί (διορισμένοι απ’ τον «εθνικό ηγέτη» μέσω λίστας) βουλευτές, υπουργοί, γραφειοκράτες κ.ο.κ.. Προφανώς το εναπομείναν δυναμικό μελών και οπαδών δεν απαρτίζεται από εργατική τάξη. Το ότι σημαντική μερίδα της εργατικής τάξης τον ψηφίζει, δεδομένης της χειραγώγησης, δεν τον καθιστά εργατικό κόμμα. Για τα προ του πραξικοπήματος βλ. «Νέο στάδιο, αλλαγές στη σύνθεση της εργατικής τάξης και “κρίση πολιτικής εκπροσώπησης”».www.ilhs.tuc.gr/gr/dim_neo_stadio_ergatiki_taksi.htm

3. μετά την «πρώτη φορά αριστερά» και το πραξικόπημα, ιδεολογία του είναι ο ακραίος νεοφιλελεύθερος «ευρωπαϊσμός», πρόγραμμά του είναι τα απάνθρωπα μέτρα του 3ου μνημόνιου, και η εμμονή στα αντιδραστικά αστικά δόγματα τύπου «ανήκομεν εις την Δύσιν», πάσει θυσία στο ευρώ και στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στρατηγική συνεργασία με το σιωνιστικό (ρατσιστικό)-θεοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, κ.ο.κ.

4. Οργανωτική δομή είναι η πλήρως ελεγχόμενη από την αυταρχική-πραξικοπηματική κορυφή πυραμίδα, με επικεφαλής τον «εθνικό ηγέτη» και τους «κύκλους του Μαξίμου», που έχει καταργήσει και ακυρώσει πραξικοπηματικά κάθε συλλογικό όργανο και λειτουργία, κάθε δυνατότητα αιρετότητας, ανακλητότητας, λογοδοσίας στη βάση, ελέγχου, εκ περιτροπής εναλλαγής κ.ο.κ. Χαρακτηριστική είναι η διάλυση της Κ.Ε. του κόμματος από τον «αρχηγό», όταν 109 από τα 201 μέλη της είπαν όχι στη «συμφωνία».

Πρακτική τόσο επιθετικής απαξίωσης της εργατικής τάξης και του λαού και τόσο δουλικής υποταγής των διεθνικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων του κεφαλαίου, δεν έχει ασκήσει ούτε η χούντα. Μπορεί να αποκαλείται αριστερό ένα μόρφωμα που είναι βασικό εκτελεστικό όργανο πολιτικής γενοκτονίας της εργατικής τάξης και του λαού; Όλα αυτά δίνουν σαφώς την εικόνα ενός ΑΡΧΗΓΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.


tolimeri.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)