Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι μάσκες έπεσαν - Η Ευρώπη δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των είκοσι-οκτώ κρατών-μελών της Ε.Ε με θέμα, τι άλλο; Το προσφυγικό! Έπειτα από μία διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών που διήρκησε πολλές ώρες, ο εκπρόσωπος τύπου ανακοίνωσε τα εξής:

1) Χορήγηση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προς τον Ο.Η.Ε
2) Ενίσχυση των ελέγχων των συνόρων της Ε.Ε
3) Δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων
4) Συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν
5) Ενδεχόμενο συζήτησης με τον Πρόεδρο της Συρίας Μ. Α. Άσαντ

Φαντάζομαι πως οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ακόμη ένα αστείο, από τα «χαριτωμένα», στα οποία επιδίδεται συχνά η Ε.Ε. Δεν μπορεί τόσες ώρες να αποφάσιζαν αυτά τα μέτρα! Έτσι περιμένετε κύριοι ηγέτες της Ευρώπης να λύσετε το προσφυγικό πρόβλημα; Ξανά και ξανά οι ίδιες πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδο!

Η Ευρώπη προσφέρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να ενισχύσει τον Ο.Η.Ε. Φαίνεται πως η Ευρώπη πληρώνει όσο-όσο για να μην δεχθεί τους πρόσφυγες. Μετά τη «γενναιόδωρη προσφορά»προς την Ελλάδα, τώρα η Ευρώπη επανέρχεται, “ανεβάζει» την προσφορά και προσπαθεί να εξοράσει ζωές ανθρώπων. Αρνείται πεισματικά να αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Αποποιείται των ευθυνών τις και δε διστάζει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Η Γερμανία έκανε την αρχή, δέχθηκε πρόσφυγες, όχι όμως για να δείξει το «φιλάνθρωπο πρόσωπο» της αλλά για να στηρίξει με μισθούς πείνας τις…διεφθαρμένες βιομηχανίες της.

Αφού υποδέχτηκε «μετά βαΐων και κλάδων» όσους πρόσφυγες χρειαζόταν, αποφάσισε να κλείσει τα συνορά της. Στο πλευρό της και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πώς θα μπορούσαν άλλωστε να την παρακούσουν; Μια τέτοια πράξη θα δήλωνε ξεκάθαρα έλλειψη αφοσίωσης, υποταγής και υπακοής στην Μεγάλη των Γερμανών Ηγεμονία! Όσον αφορά την ενίσχυση των συνόρων της Ε.Ε, Κροατία και Φινλανδία μας έδωσαν μια πρώτη «γεύση» για το τι στ’ αλήθεια εννοούσαν. Η πρώτη, η Κροατία, σε ένα “ρεσιτάλ» επίρριψης ευθυνών, επιτέθηκε φραστικά προς τη χώρα μας, με την κατηγορία της αδυναμίας της Ελλάδας να υπερασπίσει τα σύνορα της και κατ’ επέκταση αυτά της Ε.Ε, σαν να ευθύνεται η Ελλάδα για τα ιμπεριαλιστικά πεπραγμένα των κραταιών τούτου εδώ του κόσμου! Η δεύτερη, η Φινλανδία, καλωσόρισε τους πρόσφυγες με…ΠΕΤΡΕΣ και ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ! Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε όχημα μεταφοράς των προσφύγων, με τη φινλανδική Αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή. Τι έγινε ξαφνικά; Πού πήγε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο σεβασμός και η αγάπη για το συνάνθρωπο, οι εξευγενισμένοι σας τρόποι; Μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ! Σε μία απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισης κρατικών συμφερόντων,η Ευρώπη επιδίδεται σε «φθηνές »και άτοπες κατηγορίες, σε βίαιες και απολίτιστες πράξεις, ενέργειες που υποδηλώνουν πανικό και αδυναμία διαχείρησης της κατάστασης. Για θαυμάστε μία «ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ», υπέρμαχο των ηθών και των λαών!

Ίσως η δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων να αποτελούσε ένα δραστικό μέτρο που θα περιόριζε σημαντικά την άτακτη έλευση των άνθρωπων αυτών, αν αυτό φυσικά ήταν εφικτό! Πώς θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν άνθρωποι που διασχίζουν τη Μεσόγειο και πολλές φορές δεν διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα; Πως θα αποδείξουν ότι είναι όντως πρόσφυγες πολέμου και όχι οικονομικοί μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ευρώπη, με το ίδιος όμως κίνητρο: μία καλύτερη ζωή. Επειδή κάποιοι μπορεί να αναλωθούν σε σενάρια περί Τζιχαντ, ας φροντίσουν Η.Π.Α και Ευρώπη να παύσουν απο κοινού την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στους Τζιχαντιστές και τότε, ξαφνικά, οι Τζιχαντιστές θα εξαφανιστούν.

Τέλος η Ευρώπη, κάπως καθυστερημένα, «θυμήθηκε» να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ρ.Τ. Ερντογάν για τα κύματα εισροών των Συρίων προσφύγων, μιας και τα παράλια της Τουρκίας αποτελούν την αφετηρία του ταξιδιού τους. Η Τουρκία, χρόνια τώρα, είναι η επίσημη έδρα των μεγαλυτέρων δουλεμπόρων του πλανήτη, εκείνων που πλουτίζουν εις βάρος ανθρωπίνων ψυχών. Ακόμη και στα περίπτερα στην Τουρκία διατίθενται λέμβοι- «φέρετρα» που στοιχίζουν καθημερινά τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Η «επιχείρηση», που έχει στηθεί, αποφέρει πολλά έσοδα στην Τουρκία και ταυτόχρονα την απαλλάσσει από τον προσφυγικό «πονοκέφαλο”, δύο σε ένα! Βέβαια ούτε λόγος για το ενδεχόμενο συζήτησης μετξύ της Ευρώπης και του Προέδρου της Συρίας Ασαντ. Καθείς εξυπηρετεί τα συμφέροντα του με την Ευρώπη να εξασφαλίζει φθηνά εργατικά χέρια προσφύγων και τον Πρόεδρο της Συρίας να ξεπουλά όπως-όπως τη Συρία σε διεθνείς «ενδιαφερόμενους».

Τα προσωπεία βγήκαν, οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται και οι λαοί του κόσμου πληρώνουν με τη ζωή τους παγκόσμιες συμφωνίες που δεν απέδωσαν ή ανικανοποίητες επιθυμίες σύγχρονων τυράννων που στη φρενοβλάβεια του κέρδους και της αρρωστημένης πλεονεξίας είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα τους πάντες και τα πάντα!

ithesis.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)