Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Dr. Paul Craig Roberts: Η Ελλάδα θα σώσει και πάλι την Δύση

Ο Dr. Paul Craig Roberts είναι και πάλι χειμαρρώδης και αποστομωτικός στις διαπιστώσεις του σχετικά με την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας και όχι μόνο. Μπορεί σε κάποια σημεία να είναι -ίσως- λίγο υπερβολικός, εν τούτοις αποδεικνύει τόσο το ότι έχει πολιτικό αισθητήριο και εμπειρία, όσο και το ότι δεν είναι προσκολλημένος εθνικιστικά στα όσα πράττει η πατρίδα του.

Ο τίτλος του άρθρου του είναι «Greece Again Can Save The West» (Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να σώσει την Δύση) και σας το παρουσιάζω σε τρεις συνέχειες σε μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο. Να υπενθυμίσω πως οι επισημάνεις είναι προσωπικές μου και όχι του Dr. Paul Craig Roberts


Όπως στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στην Μυκάλη περίπου 2.500 χρόνια πριν, η Δυτική ελευθερία εξαρτάται και πάλι από την Ελλάδα. Σήμερα η Washington και η αυτοκρατορία των υποτελών της Ευρωπαϊκών κρατών παίζουν τον ρόλο της Περσικής Αυτοκρατορίας και καθυστερημένα οι Έλληνες σχημάτισαν κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται να υποκύψει στην Αυτοκρατορία της Washington.

Λίγοι καταλαβαίνουν ότι η τύχη της Δυτικής ελευθερίας, ό, τι απομένει από αυτήν, βρίσκεται σε κίνδυνο σε αυτήν την σύγκρουση, και, μάλιστα, η μοίρα της ζωής πάνω στη γη. Σίγουρα η Γερμανική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει. Ο Sigmar Gabriel, ο Γερμανός αντι- καγκελάριος, δήλωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι μια απειλή για την Ευρωπαϊκή τάξη. Αυτό που εννοεί με την «Ευρωπαϊκή τάξη» είναι το δικαίωμα των ισχυρότερων χωρών να λεηλατούν τις ασθενέστερες.

Η «Ελληνική κρίση» δεν είναι για το χρέος. Το χρέος είναι η προπαγάνδα που η αυτοκρατορία χρησιμοποιεί για να υποτάξει την κυριαρχία σε όλο τον Δυτικό κόσμο.

Η Ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τον σύλλογο των εθνών που απαρτίζουν την «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση μιας εβδομάδας για το χρέος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να δώσει την έγκριση ή την αποδοκιμασία του για τα σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Επιτροπή της Ε.Ε., την Κεντρική Τράπεζα της Ε.Ε. και από το ΔΝΤ με την επιμονή της Washington.

Η απάντηση από την Ευρώπη και το ΔΝΤ και την Washington ήταν «ΟΧΙ».

Στην Ελληνική κυβέρνηση ειπώθηκε ότι η δημοκρατία δεν εφαρμόζεται όταν οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν για τα λάθη των πιστωτών με μειωμένες συντάξεις, μειωμένη υγειονομική περίθαλψη, μειωμένη εκπαίδευση, με μείωση της απασχόλησης και μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Η θέση της Αυτοκρατορίας είναι ότι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα λάθη των ξένων πιστωτών τους και οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη των πιστωτών τους, ειδικά αυτά τα λάθη που είναι ενεργοποιημένα από την Goldman Sachs.
Όπως έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα, ο ισχυρισμός της αυτοκρατορίας είναι ψευδής. Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της οικονομίας κατά 27%, αυξάνοντας έτσι την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Το μόνο που έχει καταφέρει η λιτότητα είναι να σύρει περισσότερο τον Ελληνικό λαό στο έδαφος, καθιστώντας έτσι αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους.

Η Αυτοκρατορία απέρριψε το δημοκρατικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα την επόμενη Κυριακή, διότι η Αυτοκρατορία δεν πιστεύει στην δημοκρατία. Η Αυτοκρατορία, όπως και όλες οι αυτοκρατορίες, πιστεύει στην υποτέλεια. Η Ελλάδα δεν είναι υποταγμένη. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. Οι Πέρσες του Δαρείου και του Ξέρξη είχαν την ίδια άποψη με την Washington και την Ε.Ε. Η Ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ό,τι έχουν κάνει και οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις, να εξαγοραστεί και να επιτρέψει να λεηλατήσουν την Ελλάδα.

Η λεηλασία είναι ο μόνος τρόπος που έμεινε στο Δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να βγάλει λεφτά. Για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων κερδών, οι δυτικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνθηκαν και εξαναγκάστηκαν από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, να μετακινήσουν υπεράκτια την δυτική βιομηχανία, την παραγωγή, καθώς και τις επαγγελματικές δεξιότητες, όπως η τεχνολογία της πληροφορίας και η μηχανική λογισμικού. Το μόνο που απομένει στη Δύση είναι υψηλά δευτερογενή στοιχήματα και λεηλασίες. Η Apple είναι μια Αμερικανική εταιρεία, αλλά ούτε ένας υπολογιστής της Apple δεν κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Οι Γερμανικές, οι Γαλλικές και οι Ολλανδικές κυβερνήσεις μαζί με την Washington και το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν ταχθεί υπέρ της λεηλασίας. Για να λεηλατηθεί μια χώρα, πρέπει να φιμωθεί η φωνή του λαού της. Αυτός είναι ο λόγος που οι Γερμανοί και η Ε.Ε. φέρνουν αντίρρηση στο να παραδώσει η Ελληνική κυβέρνηση στον Ελληνικό λαό την δυνατότητα να αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδος.

Με άλλα λόγια, σήμερα στην Δύση η κυριαρχία των λαών και η υπευθυνότητα των κυβερνήσεων είναι ασυμβίβαστες με τα οικονομικά συμφέροντα του Ένα τοις εκατό που ελέγχει την οικονομική και πολιτική τάξη.

Εν κατακλείδι: Αν η δημοκρατία μπορεί να καταστραφεί στην Ελλάδα, μπορεί να καταστραφεί σε όλη την Ευρώπη.

Οι Έλληνες δεν κατέχουν στα χέρια τους την τύχη της δημοκρατίας μόνο στη Δύση, αλλά και την μοίρα της ζωής πάνω στην γη. Ο μηχανισμός της Washington για την δημιουργία σύγκρουσης με την Ρωσία είναι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Με την παραβίαση συμφωνιών που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, η Washington έχει φέρει το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και σήμερα αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα, εξοπλισμούς, και πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας, μιλώντας εν τω μεταξύ επιθετικά στην Ρωσία.
Η Ρωσία δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, παρά να στοχεύσει σε αυτές τις παράλογες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αυξάνονται και η ανεύθυνη και εντελώς ανακριβής δυτική προπαγάνδα κατά της Ρωσίας και της κυβέρνησης της Ρωσίας κλιμακώνονται, ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει.

Είναι σαφές ότι η Washington και τα υποτελή κράτη μέλη της έχουν παρατήσει την διπλωματία και χρησιμοποιούν την συκοφαντία και τον εξαναγκασμό για να αναγκάσουν την Ρωσία να προσχωρήσει στην βούληση της αυτοκρατορίας.

Αυτή η απερίσκεπτη πολιτική συνεχίζεται παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της Ρωσικής κυβέρνησης προς την Δύση να μην δίνει τελεσίγραφα στην Ρωσία. Καθώς τις αυτοκρατορίες χαρακτηρίζουν η αλαζονεία και η ύβρις, η Αυτοκρατορία δεν ακούει τις προειδοποιήσεις.

Πρόσφατα είχαμε Βρετανικές απειλές κατά της Ρωσίας από τον πρωθυπουργό ανδρείκελο της Washington στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ασκήσει βία κατά της Ρωσίας ενώ μπορεί να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από την Ρωσία. Αυτό το είδος της παραφροσύνης είναι αυτό που οδηγεί στον πόλεμο. Ο τρελός Βρετανός πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να φωνάξει στην Ρωσία.

Η Washington προετοιμάζει Αρμαγεδδώνα. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να μας σώσει. Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες είναι να στηρίξουν την κυβέρνησή τους και να επιμείνουν η κυβέρνησή τους, η πρώτη για λίγο διάστημα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο στην διεφθαρμένη Ε.Ε., να χρεωκοπήσει και να στραφεί προς την Ρωσία.

Αυτό θα ξεκινήσει το γκρέμισμα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και θα σώσει τον κόσμο από τον Αρμαγεδδώνα. Το πιο πιθανό, η Ιταλία και η Ισπανία να ακολουθήσουν την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, καθώς και οι χώρες αυτές είναι στοχευμένες για ανελέητη λεηλασία. Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι μηχανισμοί της Washington για την δημιουργία σύγκρουσης με τη Ρωσία, θα ξεφτίσουν. Ο κόσμος θα σωθεί και θα οφείλει την σωτηρία του στην ικανότητα των Ελλήνων να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά διακυβεύεται. Ακριβώς όπως έκαναν στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στην Μυκάλη.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα άλλο σενάριο που θα μας σώσει από το Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσευχηθείτε οι Έλληνες να κατανοήσουν την ευθύνη που πέφτει πάνω τους, όχι μόνο για την ελευθερία, αλλά και για την ζωή στην γη.
 
voloudakis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)