Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδωτικά έγγραφα



Σχόλιο ιστολογίου:

Επειδή κάποιοι μας λένε ότι η κάρτα πολίτη θα έχει υψηλή τεχνολογία ασφαλείας, ας μας εξηγήσουν πως οι Πακιστανοί κατασκευάζουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού κι αυτά έχουν τσιπάκι RFID με "υψηλή" ασφάλεια.


Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε σπείρα που αποτελείτο από τρείς αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, και η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη στον Πειραιά.
Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών που κατασκεύαζε πλαστά ταξιδωτικά έγγραφαΕιδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εντοπίσθηκαν δύο δέματα με 4.000 αυτοκόλλητες πλαστές άδειες παραμονής, χωρίς στοιχεία κατόχων, ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται από τις Ελληνικές Αρχές.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δέματα είχαν αποσταλεί από την Κίνα, με διεύθυνση παραλήπτη, μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου εργάζονταν δύο από τους συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε η σπείρα
χρησιμοποιούσε το παραπάνω μίνι μάρκετ σαν βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητές της.
Τις πλαστές άδειες παραμονής προωθούσαν στη συνέχεια σε ομοεθνή τους, ο οποίος είχε εγκαταστήσει σε οικία στην περιοχή, πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πάσης φύσεως πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Υπολογίζεται ότι η σπείρα από τη διάθεση των (4.000) πλαστών άδειών διαμονής θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 2.400.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους και στο διαμέρισμα που διατηρούσαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη βρέθηκε πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πάσης φύσεως πλαστών εγγράφων και δεκάδες πλαστά έγγραφα.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)