Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Όταν πληροφορήθηκα πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να προτείνει την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για την θέση του προέδρου της Βουλής, πέρασαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου και είχαμε μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό, με φίλους και συνεργάτες.

Ο λόγος ήταν πως είχαμε παρακολουθήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου στην κοινοβουλευτική της πορεία και από τα έδρανα της Βουλής, αλλά και ως μέλος εξεταστικής επιτροπής. Είχαμε καταλήξει λοιπόν στο συμπέρασμα, πως πρόκειται για μία πολιτικό με βαθιές Δημοκρατικές αρχές και άριστη γνώση του Συντάγματος και των εκάστοτε κανονισμών, τα οποία και ακολουθούσε με ...
συνέπεια, είτε ως μέλος της εξεταστικής είτε ως κοινοβουλευτική αντιπρόσωπος.


Αυτά βέβαια όπως ήταν “φυσικό” δημιουργούσαν προβλήματα
“συνεννόησης” με τους συναδέλφους της, αφού η νοοτροπία λειτουργίας του κορυφαίου θεσμού, είχε κομματικοποιηθεί και ουδέποτε υπήρξε σεβασμός 100% στο Σύνταγμα και τους κανονισμούς, αφού πολλές φορές αυτά τα ερμήνευαν κατά το δοκούν.

Όταν λοιπόν επιλέχθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου για την θέση του προέδρου της Βουλής αναρωτηθήκαμε όπως ήταν φυσικό, “γιατί αυτήν”.
Με λίγα λόγια, γιατί προτείνουν έναν Δημοκράτη άνθρωπο με σεβασμό στο Σύνταγμα και γνώστη των κανονισμών, για πρόεδρο μιας Βουλής που αποτελείται από ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ πολιτικούς;;;;;;;

Και η απάντηση μας ήρθε ΒΑΡΙΑ και ΣΚΛΗΡΗ.

Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να την βγάλουν μέσα από τα πόδια τους. Θα της επιτεθούν όλοι μαζί, για να την αναγκάσουν σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Αυτό φαίνεται πως επιδιώκουν τελικά. Να οδηγήσουν σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ την πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, γιατί οι Δημοκράτες και οι έντιμοι, είναι εμπόδιο όταν βρίσκονται ανάμεσα σε διεφθαρμενους

Μην ξεχνάτε ότι το ίδιο επεδίωξαν και πέτυχαν στην άλλη θεσμική εξουσία την Δικαιοσύνη. Τους τρεις αδέκαστους και έντιμους δικαστές, που ερευνούσαν τις σοβαρότατες υποθέσεις της λίστας “Λαγκάρντ” και της παράνομης αύξησης του ελλείμματος από την  ΕΛΣΤΑΤ, τους οδήγησαν σε παραίτηση,  μετά από μεγάλες πιέσεις.

Ήταν οι ειδικοί οικονομικοί εισαγγελείς κ. Σπύρος Μουζακίτης κ. Γρηγόρης Πεπόνης και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κολιοκώστας.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΟ ΤΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Βλέπετε έχουν συνηθίσει σε άλλο τρόπο λειτουργίας, που γι’ αυτούς είναι πιο .....”Δημοκρατικός”.

Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρέπει να παραμείνει στην θέση της, όσο και αν αυτό δεν αρέσει στα ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ.

Τα πολιτικά παράσιτα να ασχοληθούν με τα “ΒΟΤΟΧ”και να αφήσουν την Δημοκρατία στους Δημοκράτες. Μπορεί η τήρηση των κανόνων της Βουλής και του Συντάγματος,  να μην ταιριάζει στις καθεστωτικές τους αντιλήψεις, αλλά τώρα θα τα σεβαστούν θέλουν δε θέλουν.  Διαφορετικά ας μας αδιάσουν τα έδρανα του “ναού” της Δημοκρατίας,  ΟΛΟΙAYTOI, που δεν έμαθαν να τον σέβονται. Έτσι και αλλιώς τόσα χρόνια δεν πρόσφεραν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Όσο για σας αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, με την μέχρι τώρα στάση σας, να τηρείτε σχολαστικά τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα της χώρας, ΤΙΜΑΤΕ και τον ΘΕΣΜΟ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Συνεχίστε να τα υπηρετείτε με τον ίδιο τρόπο και μην ακούτε τις “σειρήνες”. Μπορεί να μην είμαστε οι Έλληνες υπερήφανοι για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, αλλά προς το παρόν είμαστε υπερήφανοι για την πρόεδρο της Βουλής μας.
Να σημειώσουμε πως κάποιες από τις ενέργειες της προέδρου της Βουλής είναι οι εξής:Η επιτροπή για λογιστικό έλεγχο του χρέους,η επιτροπή για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο,η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις,η απόρριψη άσχετων τροπολογιών,η μείωση του μισθού των βουλευτών κατά τις αδικαιολόγητες απουσίες τους,η κατάργηση πρόσθετων αμοιβών των βουλευτών για τις επιτροπές,η άρνηση χορήγησης αδειών σε βουλευτές,η μη ανανέωση της σύμβασης leasing για τις βουλευτικές λιμουζίνες και άλλα.            Προς το παρόν τιμά με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα του προέδρου της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ελπίζω να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ''ΠΕΡΙΦΗΜΟ'' ΒΙΝΤΕΟ!!!

Ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, όπου ο πρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης απλώς αγνοεί τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία», δίχως να έχει ψηφίσει κανένας!


Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)