Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Απίστευτη προβοκάτσια της Bild - Οι Έλληνες δήθεν αποσύρουν τις καταθέσεις

Κίτρινος Τύπος

Με ένα ακόμη προβοκατόρικο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας χτυπά η γερμανική, λαϊκίστικη εφημερίδα Bild. Με φόντο μια εικόνα που δείχνει συνταξιούχους να σχηματίζουν ουρά έξω από μια τράπεζα γράφει στη σχετική λεζάντα: «Εδώ οι Έλληνες θέλουν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους». 
«Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Μάλιστα μνημονεύει και δηλώσεις - υπό το καθεστώς ανωνυμίας φυσικά - «Έλληνα ειδικού σε χρηματοπιστωτικά θέματα» που υποστηρίζει ότι πολλοί Έλληνες υπό τον φόβο ότι η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Επιπροσθέτως ο δημοσιογράφος αναφέρει πως μίλησε και με πολίτες που του εξομολογήθηκαν το φόβο τους.
Αυτό που, ωστόσο, δεν μνημονεύει η Bild είναι πως οι Έλληνες συνταξιούχοι - διότι μόνο συνταξιούχοι φαίνονται στη φωτογραφία -, μη εξοικειωμένοι με τα ATM και τις κάρτες, σχηματίζουν ουρές στο τέλος και στις αρχές κάθε μήνα προκειμένου να πληρωθούν από τότε που οι συντάξεις άρχισαν να καταβάλλονται στις τράπεζες. 
Προφανώς ο Έλληνας «ειδικός» δεν θα ήξερε την πραγματικότητα αυτή προκειμένου να την εξηγήσει και στο δημοσιογράφο. 

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)