Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Η ΚΑΡΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΚΑΡΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Αντίθετοι με την self-destroyer / αυτοκαταστροφική κάρτα πολίτη βρισκόμαστε στους δρόμους από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυτό, αλλά και μετέπειτα το συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα πήρε την σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ας δηλώνει πολιτικά αντίθετος εκτός από αυτό, από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, ο αρχηγός του και σημερινός πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας.
Το ΙΝΚΑ εξ αρχής έχει πάρει επίσημα αντίθετη θέση με την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ των πολιτών και κατά συνέπεια των καταναλωτών, αντιτίθεται χωρίς διαλλείματα ή αλλαγές στάσης στη κάρτα πολίτη που επιδιώκει να επιβάλει και η νέα κυβέρνηση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Λέμε όχι στην κάρτα φακελώματος του πολίτη, όχι στο Ρουφιάνο του Καταναλωτή, όχι όλα ανοιχτά σε όλους.
Στην περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση αναγγέλλει την έκδοση της δήθεν «έξυπνης» κάρτας πολίτη, που θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Το RFID τσιπάκι θέλουν να πρωτοστατεί στη κάρτα και να περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, αλλά και βιομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ευαίσθητα άκρως προσωπικά δεδομένα, καθώς μάλιστα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, και ότι άλλο δεν το λένε τώρα.
Με δήθεν πρόσχημα την βοήθεια των οικονομικά αδύναμων πολιτών, τι ειρωνεία !, αυτό το αντίμετρο ουσιαστικά, υποβάλλει σε αναγκαστική ταπείνωση – σφράγιση τον πολίτη με κάρτα φτωχού!!!, δεν επιλύνει έντιμα κανένα βιοποριστικό πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία ούτε καν με προσφορά εικονικής έστω εργασίας, και προσφέρει αρνητικά στην ανάπτυξη της χώρας.
Αντίθετα και παράλληλα το κόστος της κάρτας αυτής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό προς το στόχο της και ας θυμίσουμε ότι, αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται οι Άγγλοι είναι «φτωχότεροι» από τους «πλούσιους» Έλληνες που σκέφτονται επίμονα να προωθήσουν την κάρτα πολίτη.
Η σημερινή αστυνομική ταυτότητα λειτουργεί άψογα για την πιστοποίηση του πολίτη και χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα στις σχέσεις μας με το κράτος ή τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως και στις σχέσεις του πολίτη με τις τράπεζες, επίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση η ταυτότητα που έχει αριθμό και λατινικά γράμματα λειτουργεί και σαν ταξιδιωτικό έγγραφο ακόμα δε και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Τουρκία κλπ, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη υποκατάστασής της.
Η ηλεκτρονική ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα πολίτη, πιστωτική κάρτα, βιβλιάριο υγείας και οτιδήποτε άλλο σκέφτονται να είναι σε ένα τσιπάκι, βάζει σε τεράστιο και ανέλεγκτο κίνδυνο τους πολίτες και τη χώρα, αφού, έχει αποδειχθεί ότι η ασφάλεια σε αυτά τα τσιπάκια είναι κοντά στο μηδενική, μπορεί να αντιγραφεί πολύ εύκολα, με τον κίνδυνο να γιγαντώνεται αφού θα εμπεριέχονται βιομετρικά ευαίσθητα στοιχεία ολόκληρου του πληθυσμού που μπορούν να γίνουν εκτός από στατιστικό αντικείμενο και εκμετάλλευσή τους από τον οποιοδήποτε κακόβουλο ή και ένα εχθρό της χώρας μέσω των Χάκερς, όπως είναι γνωστό.
Η πρόταση για αυτή την ηλεκτρονική κάρτα και τα στοιχεία που θα εμπεριέχει, μπορεί να πουν ότι στοχεύει στην διασύνδεση της με ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς και τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας όμως τα προσωπικά μας δεδομένα γνωστά, σε άγνωστες στο κάτοχο αρχές και εξουσίες, σε όλα τα κράτη και ο μόνος που δεν θα γνωρίζει τι πραγματικά περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα, ή ακόμα και την αθέλητη αυτοκαταστροφή του !, να είναι ο ίδιος ο υπόχρεος κάτοχος αυτής.
Επαναλαμβάνουμε από παλαιότερα και με προηγούμενα Δ.Τ. ότι αυτές οι υποχρεωτικές κάρτες, ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην Ιδιωτική Ζωή μας, αντί να ενοποιήσουν τον αριθμό δελτίου ταυτότητας καταργώντας όλους τους αριθμούς (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον πολίτη από Άνθρωπο σε ανθρωποαριθμό.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν δέχεται κανένα Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και την ασφάλεια της ζωής και της προσωπικότητας μας και καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα σχεδιαζόμενα μέτρα.
Η ονομαζόμενη από την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους «ανθρωπιστική κρίση» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «τραπεζική κρίση» γραφείων λογιστικών καταγραφών κερδών και χωρίς ψυχή, δηλαδή όσα επιδιώκει να  επιβάλλει στην Ευρώπη η νέα Γερμανική κατοχή, που έχει τακτή λήξη.
Την καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και της Φοροδιαφυγής την έχουμε υποστηρίξει δυναμικά και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με την χρήση μιας «ηλεκτρονικής – έξυπνης» κάρτας πολίτη, παρά μόνο με την επαναφορά της πολιτικής αξιοπιστίας που θα είναι και το υπόδειγμα στο οποίο θα προσαρμοστεί και ο πολίτης, αντί της συνεχιστικής αναξιοπιστίας όλων των κομμάτων σαν ομάδα σκυταλοδρομίας.
Μία τέτοια βάση δεδομένων που θα περιέχει μεγάλους πληθυσμούς μπορεί με τη γνωστή ηλεκτρονική ευκολία, να χρησιμοποιηθεί και από όποιον «φανατικό» επιθυμεί να βλάψει την κοινωνία μας, όπως π.χ. και ο υπαρκτός κίνδυνος τζιχάντ.
Προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στη ζωή, την περιουσία μας, την υγεία μας και το δικαίωμα στην προσωπική μας ζωή.

4 σχόλια:

 1. Ειμαστε μαζι σας. ΔΕΝ πρεπει επ' ουδενι να παρει Ελληνας αυτη την καρτα καιυ να μην γνωριζει τι ακριβως σημαινει ολο αυτο το σκηνικο. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τωρα. Γιατι οχι μεσω AVAAZ ηλεκτρονικη ψηφοφορια με ταυτοχρονη διαφημιση σε ολη την επικρατεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, και μη Κυβερνητικός Οργανισμός. που ο προεδρος του
  Βρίσκεται στην 4η θέση του ψηφοδελτίου Επικράτειας του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου. (http://www.agriniopress.gr/) ο οποίος δήλωνε πως επιθυμεί παγκόσμια κυβέρνηση και κάρτα του πολίτη
  https://www.youtube.com/watch?v=51e7qFkj8v4 την οποία καταδικάζει π ΙΝΚΑ από το 2010 που κυβερνούσε ο Γιώργος Παπανδρέου ......Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΔΟΎΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ" ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ;Η ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΡΤΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ κύριε Φώτη Αλεξανδρόπουλε, το ερώτημα σας είναι πολύ εύλογο, ο καθένας στην θέση σας θα αναρωτιόταν τι συμβαίνει, όταν βλέπετε την πολιτική θέση του προέδρου του ΙΝΚΑ. Όμως δεν λάβατε υπόψη σαν ότι και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ ήταν στο ψηφοδέλτιο με τους ΑΝΕΛ στην Ευρωβουλή, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ είχε δημιουργήσει ανεξάρτητο πολιτικό κίνημα. Εσείς λοιπόν με την δικιά σας λογική τι θα μπορούσατε να προσάψετε για το ΙΝΚΑ; Μήπως το να απομονώνετε πρόσωπα σας κάνει να χάνετε την ουσία;
   Περιμένουμε την απάντηση σας σε ότι αρνητικό έχετε δει από την στάση του ΙΝΚΑ και όχι από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο ΔΣ και που στην προσωπική τους ζωή έχουν κάθε δικαίωμα να αποφασίζουν για τις πολιτικές του επιλογές, άλλωστε αυτό σημαίνει Δημοκρατία.
   Υ.Γ. μπορεί το ιστολόγιο μας να μην στήριξε κανένα «μνημονικό» κόμμα και κάποια πολιτικά πρόσωπα να τα θεωρήσαμε «προδότες» όμως σεβόμαστε την γραμμή και την στάση του ΙΝΚΑ σαν τον μοναδικό φορέα αντίστασης. Τις ενέργειες του προέδρου του θα προτιμούσαμε να μην τις χαρακτηρίσουμε αφού δεν αντικατοπτρίζουν το ΙΝΚΑ αλλά την δικιά του απόφαση να πολιτευτεί.
   Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανοιχτή πρόσκληση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ΑΝΕΛ στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας , τι θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει για όλα αυτά;

   Διαγραφή
  2. Οπότε ο αφελής στον συλλογισμό ήμουν εγώ παρακινούμενος από καχυποψία κι έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι και σε προφανή πράγματα.Όντως δεν είδα την ουσία ,ούτε γνώριζα αυτά που αναφέρετε. Σοκαρίστηκα όταν συνέδεσα όμως τα γεγονότα και γνωρίζοντας την προσπάθεια της μασονίας να εισχωρεί σε οποιοδήποτε κίνημα για να το καπελώσει και να το ελέγχει από μέσα κατέληξα στο ερώτημα που έθεσα Χαίρετε

   Διαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)