Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ζούμε τις μαύρες ημέρες οικονομικής δικτατορίας

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ζούμε τις μαύρες ημέρες οικονομικής δικτατορίαςΟλοι οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι οι μεγάλοι νικητές των αυριανών εκλογών. Εάν επιβεβαιωθούν οι «ριψοκίνδυνοι» δημοσκόποι, ο κ. Τσίπρας θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και θα λάβει εντολή να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμής της νεότερης ιστορίας της. Ποτέ η Ελλάδα, μετά τον εμφύλιο σπαραγμό, δεν είχε βρεθεί σε αυτήν την τραγική θέση και κατάσταση. Εκατομμύρια Ελληνες είναι φτωχοί και άνεργοι, ως αποτέλεσμα της επιβολής του λεγόμενου «Ελληνικού Προγράμματος», και με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον να διακρίνει κανείς φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας.


Εχουν περάσει πέντε σχεδόν χρόνια από την επιβολή του Μνημονίου, με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, και είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Το χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη και ΔΕΝ είναι βιώσιμο, ούτε
μπορούμε να το ξεπληρώσουμε. Η Ελλάδα είναι κάτω από τη μπότα οικονομικής δικτατορίας. Είναι σκληρή η τοποθέτηση, αλλά είναι η πραγματικότητα, είναι η αλήθεια. Αυτό ζει σήμερα ο ελληνικός λαός. Ζει τις συνέπειες μίας οικονομικής δικτατορίας, που επέβαλαν οι αγορές, οι κερδοσκόποι –και στην περίπτωσή μας- και η εκδικητική Γερμανία.

Οι ξένες δυνάμεις δεν ελέγχουν πιά τις χώρες με στρατιωτικές δικτατορίες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, διότι οι λαοί ερεθίζονται και επαναστατούν. Οι οικονομικές δικτατορίες φοβίζουν τους πολίτες και αποδείχθηκε με την κρίση χρέους της Ευρωζώνης ότι οι αντιδράσεις σε όλες τις χώρες -και στην Ελλάδα- ήταν ασήμαντες. Και στο θέμα αυτό οι πολίτες έχουμε μία μεγάλη ευθύνη. Όταν σου παίρνουν το ψωμί από το στόμα και δεν αντιδράς, γιατί να χαλαρώσουν τα λουριά οι δανειστές;
Οποιος και να εκλεγεί –οι δημοσκόποι δείχνουν τον κ. Τσίπρα- θα αντιμετωπίσει μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση. Αδεια ταμεία, απειλές και εκβιασμούς των δανειστών. Μία πικρή γεύση έχουμε πάρει προεκλογικά…

Τις τελευταίες εβδομάδες προσπάθησα με διάφορους τρόπους να ανιχνεύσω τις διαθέσεις των δανειστών. Το συμπέρασμα μου είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει ποιος κυβερνά. Τους ενδιαφέρει μόνο η υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου. Η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη –και αν επικρατήσει ο κ. Τσίπρας- είναι καλό να γνωρίζει ότι οι δανειστές δεν θα αλλάξουν τη στάση τους. Πρόκειται για μία απαράδεκτη και απάνθρωπη στάση βεβαίως, που δεν αρμόζει σε εταίρους και συμμάχους. Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα έχει τελικά …Θεό, διότι τον χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

mignatiou.com 

freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)