Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Στοιχεία Eurostat: Αυξήθηκε κι άλλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που έφτασε το 176%!

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το δημόσιο χρέος της Ελλάδας! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τρίτο τρίμηνο του 2014 έφτασε στο 176% του ΑΕΠ, έναντι 171% του ΑΕΠ που ήταν ένα χρόνο πριν! Την ίδια ώρα, το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο, στο 92,1% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2014, έναντι 91,1% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2013. Στην «ΕΕ των 28» το δημόσιο χρέος έφτασε το 86,6% του ΑΕΠ, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στο 85,3% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, το δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2014 έφτασε το 176% του ΑΕΠ (315,5 δισ. ευρώ), έναντι 177,5% του ΑΕΠ (317,5 δισ. ευρώ) το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και 171% του ΑΕΠ (317,7 δισ. ευρώ) το τρίτο τρίμηνο του 2013. Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε, το τρίτο τρίμηνο του 2014, η Ελλάδα (176%) και ακολουθούν η Ιταλία (131,8%), η Πορτογαλία (131,4%) και η Ιρλανδία (114,8%). Το χαμηλότερο χρέος κατέγραψε η Εσθονία (10,5%), το Λουξεμβούργο (22,9%) και η Βουλγαρία (23,6%).

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2013, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 18 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε δέκα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Σλοβενία (+16,8 ποσοστιαίες μονάδες), στην Κροατία (+7,3) και στη Βουλγαρία (+6,6). Τη μεγαλύτερη μείωση δημόσιου χρέους κατέγραψε η Ιρλανδία (-9,4), η Πολωνία (-8,0) και το Λουξεμβούργο (-5,0).
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

eklogika.gr 



Σχόλιο ιστολογίου:

Τα αποτελέσματα του δημόσιου χρέους ουσιαστικά δείχνουν την πορεία της οικονομίας της χώρας. Μετά από την ληστρική υπερφορολόγηση, μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, διόδια κλπ), μετά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, όλα όσα συνθέτουν τις «θυσίες του Ελληνικού λαού» κατά τον Σαμαρά, τελικά δεν έπιασε τίποτα τόπο.

Κατάφεραν να χρωστάει το 80% και το 50% του λαού να βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, αυτή είναι τα πραγματικά αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας και φορολογικής ληστείας της δικομματικής κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.   

Είναι ακατανόητο πως δεκαετίες πριν κυβερνούσαν εναλλάξ αυτά τα δύο κόμματα, αλλά και τώρα στην περίοδο κρίσης πάλι οι ίδιοι κυβερνάνε.

Δεν νομίζετε ότι έφτασε η ώρα να πάνε στα σπίτια τους, να πληρώσουν το δικό τους μερίδιο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πολιτική τους προδοσίας; 
Το ιστολόγιο μας περιμένει από τον λαό να ψηφίσει σύμφωνα με το συμφέρον του έθνους και όχι το προσωπικό συμφέρον που μπορεί να είναι προσωρινό και ταυτόχρονα να συμβάλει στην προδοσία και καταστροφή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)