Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της -Δεν υπάρχουν χρήματα

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ»


ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της -Δεν υπάρχουν χρήματα Βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, εξηγώντας πως ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
«Πιστεύω ότι αυτά που λαϊκιστικά εξαγγέλθηκαν στον προεκλογικό αγώνα, σε μεγάλο βαθμό δεν θα μπορέσουν να τηρηθούν, διότι δεν υπάρχουν καν τα χρηματικά μέσα», είπε ο Σέλινγκ σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
«Η διαγραφή του χρέους είναι μεν μια λαϊκιστική αξίωση, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα προσέφερε και τόσα πολλά, γιατί ούτως ή άλλως η Ελλάδα δεν θα πληρώνει τόκους έως το 2020 ή και αργότερα», πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός.
Ο Σέλινγκ πρόσθεσε ότι το αν θα ξεκινήσουν νέα προγράμματα βοήθειας
εξαρτάται από το αν θα το ζητήσει η Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι θα ήταν τελείως λάθος να μην επιδείξει προθυμία για διάλογο η Ευρώπη.
Αν υπάρξουν νέα προγράμματα, οι προϋποθέσεις για αυτά θα πρέπει να καθοριστούν από κοινού, τόνισε ο Αυστριακός, που χαρακτήρισε ως «παράδοξο» το αίτημα για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος να συζητά για μια διαγραφή χρέους για ολόκληρη την Ευρώπη, επειδή μια χώρα, όπως η Ελλάδα, έχει προβλήματα και κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπο.
Με την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει ένας «κανονικός πολιτικός διάλογος», καθώς κανένας δεν θέλει να προκληθεί μια επιπλέον κρίση, ανέφερε, ενώ ως προς μια αναδιάρθρωση του χρέους, επισήμανε ότι ισχύουν μακρόχρονες προθεσμίες αποπληρωμής.
Πρόσθεσε δε πως θα πρέπει να εξεταστεί με ποιες σκέψεις προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «για εμάς ισχύουν αυτά που ισχύουν σήμερα, και αν κανείς θέλει να αλλάξει κάτι, θα πρέπει να έλθει ένα αίτημα από μια χώρα-μέλος, το οποίο κατόπιν θα συζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)