Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

H εικονική «Sweetie» εντόπισε πάνω από 1.000 παιδεραστές

Χάγη, 4 Νοεμβρίου 2013 – Η οργάνωση Terre des Hommes της Ολλανδίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα μορφή παιδικής εκμετάλλευσης που εξαπλώνεται ραγδαίως (webcam child sex tourism), με δεκάδες χιλιάδες θύματα μόνο στις Φιλιππίνες.

Σε λιγότερο από δυόμισι μήνες, ερευνητές της Terre des Hommes ήταν σε θέση να εντοπίσουν πάνω από 1.000 ενήλικες, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες για να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή.

Με τη βοήθεια ενός εικονικού 10χρονου κοριτσιού απο τις Φιλιππίνες (τη Sweetie), οι ερευνητές εντόπισαν ενήλικες από περισσότερες από 65 χώρες, με τα βίντεο να έχουν παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Πρόσθετες έρευνες της οργάνωσης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Terre des Hommes, αναφέρουν πως η νέα αυτή δράση παιδικής «ηλεκτρονικής» κακοποίησης, είναι το ίδιο καταστροφική για τα θύματα όπως και στις περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης. Τα παιδιά-θύματα υποφέρουν από αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης και παρουσιάζουν συμπτώματα μετα – τραυματικού στρες. Αισθάνονται ντροπή και ενοχή και παρουσιάζουν αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, όπως χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών για να ξεφύγουν από το πρόβλημα τους.

Ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσω του webcam sex tourism, αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι ανταποκρίνεται σε μια παγκόσμια ζήτηση των παιδόφιλων. Παράλληλα, η αυξανόμενη πρόσβαση σε φθηνό internet στις αναπτυσσόμενες χώρες καθιστά ευκολότερη την εκμετάλλευση παιδιών με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με το FBI και τα Ηνωμένα Έθνη, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, υπάρχουν 750.000 παιδόφιλοι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Μαζί με Avaaz.org, η Terre des Hommes έχει δημιουργήσει online αίτηση προς τις κυβερνήσεις, πιέζοντας τες να υιοθετήσουν ενεργητικές πολιτικές έρευνας με σκοπό την προστασία των παιδιών από τη νέα αυτή μορφή παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης

socialpolicy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)