Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται πόθεν έσχες για όλους

Έρχεται πόθεν έσχες για όλους

Με στόχο την εφαρμογή του "φόρου διαβίωσης” το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει τη πλήρη καταγραφή ολων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων από το 2014.

Την καταγραφή όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων όλων των φορολογούμενων σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. Θα καταγράφονται κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας και συναλλαγές με τράπεζες (δάνεια,καταθέσεις). Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται “φόρος διαβίωσης” που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογούμενου και όχι με βάση το εισόδημα που δηλώνει ο ίδιος ή το τεκμαρτό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εφορία θα έχει για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα, ακόμα και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο. Το περιουσιολόγιο θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται του αθροίσματος των δαπανών του για δόσεις, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές δαπάνες.

Με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, η εφορία θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές και με βάση αυτές θα φορολογεί.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)