Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται δραματικές ανατροπές στα media

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Έρχονται δραματικές ανατροπές στα media)Η πελατειακή σχέση τραπεζών-media έχει εισέλθει στο στόχαστρο της Τρόικας, η οποία απαιτεί οι τράπεζες να περιορίσουν αισθητά την έκθεσή τους στον κλάδο των ΜΜΕ, μετά την τραγική εικόνα που εμφάνισαν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου στο α΄εξάμηνο του 2013 και που δείχνουν πως δεν βγαίνουν. Εµφάνισαν ζηµιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, µε τραπεζικό δανεισµό πάνω από 550 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 800 εκατ. ευρώ. 

Στο νέο αυτό πλαίσιο, το SECRET των «Παραπολιτικών» αποδίδει και το «πάγωµα» οµολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ για λογαριασμό μεγάλου ομίλου. Η εμπλοκή της Τρόικας θα δυσκολέψει δραματικά τη σχέση ΜΜΕ, κυβέρνησης και τραπεζιτών, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι οι εξελίξεις στο χώρο θα είναι καταιγιστικές μόλις σταματήσει να ρέει ο κρουνός του χρήματος.
Η εικόνα καταγράφεται ως εξής:

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega Channel): το α’ εξάµηνο του 2013 πραγµατοποίησε τζίρο 42,12 εκατ. (έναντι 47,87 εκατ. το 2012) και κατέγραψε ζηµιές 12,38 εκατ. (έναντι 8,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστηµα του 2012). Ο τραπεζικός δανεισµός της είναι 129 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ.
«ΠΗΓΑΣΟΣ»: Εµφανίζει κύκλο εργασιών 40,79 εκατ., ζηµιές 14,77 εκατ. και τραπεζικό δανεισµό 170 εκατ., µε συνολικές υποχρεώσεις 213 εκατ. ευρώ.
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Ο όμιλος πραγµατοποίησε 32,5 εκατ. τζίρο και εµφάνισε 9,84 εκατ. ζηµιές, 92,8 εκατ. τραπεζικό δανεισµό και 144,4 εκατ. ευρώ συνολικές υποχρεώσεις.
∆ΟΛ: είχε κύκλο εργασιών 44,8 εκατ. ευρώ και ζηµιές 14 εκατ., ενώ ο τραπεζικός δανεισµός του διαµορφώνεται στο αστρονοµικό ποσό των 135 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 193,98 εκατ. ευρώ.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ: έχουν τζίρο 28,27 εκατ., κέρδη 656.000 ευρώ, τραπεζικό δανεισµό 32,5 εκατ. και συνολικές υποχρεώσεις 39,6 εκατ.
«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»: έκλεισε το εξάµηνο µε ζηµιές 1,288 εκατ. ευρώ και τζίρο 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Δυστυχώς οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές είναι οι μέτοχοι των μεγάλων καναλιών, έτσι τουλάχιστον θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις δικές τους εταιρείες ΜΜΕ, ενώ οι υπόλοιπες θα ψοφήσουν από τα χρέη και την έλλειψη ρευστότητας. Φαίνεται η Τρόικα φιμώνει με αυτό τον τρόπο τα μη ελεγχόμενα από τις τράπεζες ΜΜΕ. Ενισχύοντας την εξάσκηση προπαγάνδας από τα μεγάλα κανάλια.
Σχετικό δημοσίευμα για τους μετόχους των μεγάλων καναλιών:

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)