Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χρυσοχοΐδης: Τιμή μου που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί

«Νιώθω πιο Ελληνας» απάντησε στη Χρυσή Αυγή ο υπ. Υποδομών
Χρυσοχοΐδης: Τιμή μου που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί«Εσείς λέτε όχι τζαμί. Κάποιοι άλλοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου λένε να κάνουνε την Αγιά Σοφιά τζαμί. Πουλάτε μίσος και εσείς και εκείνοι...Η δική σας Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ. Και όταν υπήρξε, συνοδεύτηκε από καταστροφές», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο (Eurokinissi)

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρου για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.



«Νιώθω πιο Έλληνας» είπε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τον βουλευτή ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες ενισχύουν τους αλλόφυλους ισλαμιστές και αποδομούν το έθνος.

«Εμένα προσωπικά, την οικογένεια μου, που είμαι Πόντιος και Μικρασιάτης πρόσφυγας, με καμένα σπίτια, με καμένες εκκλησιές, μου κάνει τιμή που απαντάω σήμερα σε εσάς και που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Εγώ σέβομαι τους ανθρώπους με ένα μόνο κριτήριο. Αν σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα και τον συνάνθρωπο τους ή αν είναι παράνομοι. Τίποτε άλλο. Και δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε Πόντιους, Εβραίους, Αρμένιους, Βουδιστές, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους. Και είμαι περήφανος γιατί όταν απαντώ έτσι νιώθω πιο Έλληνας. Ότι εκφράζω τον πολιτισμό και τις αξίες του τόπου. Είστε λάθος κύριε Παναγιώταρε, μιλάτε άμυαλα και πράττετε άστοχα» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών θυμίζοντας ότι η Βουλή εδώ και 8 χρόνια έχει ψηφίσει νόμο για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δεν διαθέτει λατρευτικό χώρο για τους μουσουλμάνους.

Σχολιάζοντας το λόγο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «το παραλήρημα αυτό δεν έχει να κάνει με τα πραγματικά αισθήματα του ελληνικού λαού και τις ανάγκες της κοινωνίας. Ένα παραλήρημα εθνικιστικό που καλλιεργεί μίσος και διαχωρισμούς, για μια Ελλάδα που δεν υπήρξε».

Απευθύνθηκε μάλιστα στον κ. Παναγιώταρο λέγοντας: «Εσείς λέτε όχι τζαμί. Κάποιοι άλλοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου λένε να κάνουνε την Αγιά Σοφιά τζαμί. Πουλάτε μίσος και εσείς και εκείνοι. Για να μαζεύετε μίσος για να στενέψετε τον κόσμο, να στύβετε τις ψυχές των πιο ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Η δική σας Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ. Και όταν υπήρξε, συνοδεύτηκε από καταστροφές. Αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη και δεν φοβάται το διαφορετικό».

«Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και το έθνος διατήρησε αιώνων πολιτισμό, γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από το παραλήρημα σας ούτε από τον εθνικισμό σας ούτε από το μίσος που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Μια κατηγορία υπάρχει. Αυτοί που σέβονται τους νόμους και οι άλλοι που βλάπτουν την κοινωνία» συνέχισε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης.

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μπερδεύοντας το μικρό όνομα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (σ.σ. τον αποκάλεσε Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη), απάντησε με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», υποστηρίζοντας ότι θα κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα την ώρα που μένει ημιτελής η Μητρόπολη, μετά τους σεισμούς, αλλά και η εκκλησία στην Αγίου Κωνσταντίνου και την ίδια ώρα που η Τουρκία λέει πως θα κάνει μουσείο και τζαμί την Αγία Σοφία.



1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που βλάπτουν την κοινωνία είστε εσείς οι αντίχριστοι!!!Μισήτε τον Χριστό,μισήτε τους χριστιανούς,μισήτε την Ορθοδοξία!Και αν είναι τιμή σου,να τα πληρώσεις απο την τσέπη σου τα τζαμιά που θες να γίνουν με τον ιδρώτα και τα λεφτά του Έλληνα πολίτη!Απο την τσέπη σου να τα βάλεις,τότε θα ήτανε τιμή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)