Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Hacker εντόπισε το κλεμμένο του laptop μέσω του Facebook.


Εάν σκοπεύετε να κλέψετε κάποιο laptop, σκεφτείτε το καλά πρώτα! Ένας έφηβος από το Λονδίνο κατηγορείται για την κλοπή ενός φορητού υπολογιστή κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Λονδίνο αλλά, σίγουρα ο μικρός δεν είχε ψάξει το ποιόν του ιδιοκτήτη.
Ο Greg Martin, ο οποίος είναι ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και εργάζεται για το FBI και τη NASA, όταν επέστρεψε στο διαμέρισμά του στο West Kensington ανακάλυψε ότι το σπίτι του είχε λεηλατηθεί 
και ο φορητός του υπολογιστής MacBook Pro είχε κλαπεί.
Ο Martin, ο οποίος διαχειρίζεται το blog InfoSecurity 2.0, ήταν μάλλον ο λάθος άνθρωπος ώστε να του κλέψουν τον φορητό του υπολογιστή όπου είχε εγκαταστήσει ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα με την ονομασία Prey. Το δωρεάν λογισμικό σας δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του κινητού σας ή του φορητού σας υπολογιστή οποιαδήποτε στιγμή και σας βοηθάει στην εύρεσή του σε περίπτωση απώλειας.
Ο Martin αναφέρει στο blog του ότι, ενώ βρισκόταν σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι στο Λουξεμβούργο του ήρθε ένα email, ο κλέφτης είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή. Επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ώστε να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τον κλέφτη.
Μετά από δύο ώρες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του κλέφτη μέσω του υπολογιστή του, ο Martin μπόρεσε να συλλέξει πληροφορίες όπως το όνομά του, το σχολείο του, την διεύθυνση, την IP, τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, το σημείο πρόσβασης ασύρματου δικτύου και τα προσωπικά στοιχεία του από το Facebook.
Οι πληροφορίες από το Facebook ήταν καθοριστικές, έτσι ο Martin έστειλε όλες τις πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου και έπεσε να κοιμηθεί.
Χάρη στα λεπτομερή στοιχεία του κλέφτη, ο 18χρονος Soheil Khalilfar εντοπίστηκε από την αστυνομία και τα κλοπιμαία επεστράφησαν στον Martin.




ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Το "Φατσο Βιβλίο" ή Face Book είναι η μεγαλύτερη πηγή πληροφοριών σήμερα. Η ευκολία να προσθέτουμε προσωπικά μας στοιχεία για να τα δουν οι φίλοι μας και ουσιαστικά να προβληθούμε με αυτό τον τρόπο, καθιστά αυτόν τον διαδικτυακό χώρο πολύ επικίνδυνο. Σχετικές αναλύσεις υπάρχουν σε παλαιότερα άρθρα: 
1. http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/04/facebook-cia.html
2. http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/05/facebook.html
3. http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/06/facebook.html
4. http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/07/facebook-darpa.html

1 σχόλιο:

  1. για να μη χάνουμε τίποτα, ας βάλουμε συστήματα εντοπισμού παντού. ανθρώπους, ζώα, αντικείμενα.
    άλλωστε το μόνο που θα χάσουμε θα είναι η ελευθερία μας.
    λεπτομέρειες....

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)