Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Επαγρύπνηση ψυχής.




Οι μέρες που διανύουμε είναι πονηρές και δύσκολες. Υπάρχει πρώτα απ' όλα πνευματική κατάπτωση και ακολουθεί η οικονομική εξαθλίωσις. 
Πρέπει να έχομε εγρήγορση πνευματική, δια να συναντηθούμε και να ζήσουμε αιώνια με το Λυτρωτή του κόσμου, το Χριστό μας. 
Είτε φύγουμε από αυτή τη ζωή με το θάνατό μας είτε γίνει η Δευτέρα Παρουσία, να είμαστε έτοιμοι, γεμάτοι αρετές, καθημερινό αγώνα, προσπάθεια, μετάνοια.Αυτό μετράει για τη σωτηρία μας. 
Πάντες αγρυπνήσωμεν, καί Χριστώ υπαντήσωμεν, μετά πλήθους ελέους καί λαμπάδων φαεινών, όπως τού νυμφώνος ένδον αξιωθώμεν, ο γάρ τής θύρας έξω φθεγγόμενος, άπρακτα τώ Θεώ κέκραγεν, Ελέησόν με.  (Την Τρίτη το πρωί, στον Όρθρο, Ήχος: πλ.α')


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)