Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού τον νέο πακέτο στήριξης.


euro_233945Στον αέρα απειλεί να τινάξει την συμφωνία του Ιουλίου για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας η προσθήκη τριών ακόμα χώρων στο πλευρό της Φιλανδίας που ζητά εμπράγματες εγγυήσεις για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο.
Κρύος ιδρώτας λούζει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την ελληνική κυβέρνηση καθώς πίσω από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του τύπου «θα αποφασίσει το Euro group» του αρμόδιου υπουργού κρύβεται ο φόβος του βέτο της Φιλανδίας στον νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας σε περίπτωση που αυτή πιεστεί πολύ από την Ε.Ε.
Τους ασκούς του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει η συμφωνία Φινλανδίας - Ελλάδας αναφορικά με τις εμπράγματες εγγυήσεις ώστε να συμμετάσχει η πρώτη στο δεύτερο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο. Και αυτό γιατί αρχίζουν και άλλες χώρες να απαιτούν εγγυήσεις προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα.

Πρώτη αντέδρασε η αυστριακή κυβέρνηση, στελέχη της οποίας δηλώνουν πως θα απαιτήσουν το ίδιο απ' την Αθήνα, εάν το Eurogroup εγκρίνει τελικά τη χορήγηση εξασφαλίσεων προς την Φινλανδία. Στη λίστα των Ευρωπαίων εταίρων που δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το ίδιο φέρονται επίσης Ολλανδία και Σλοβακία. Μόνο που ένα τέτοιο γεγονός υπονομεύει την ίδια τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
H ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά με άλλες χώρες της ευρωζώνης πλην της Φινλανδίας την παροχή εγγυήσεων για την συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου, είπε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)