Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Ραβασάκια» της Εφορίας σε 900.000 φορολογούμενους

«Καυτός» μήνας αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος για 900.000 φορολογούμενους που χρωστούν καθώς η Εφορία ξεκίνησε να στέλνει ραβασάκια απειλώντας ακόμη και με....
αυτόφωρο!
Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προθεσμία 15 ημερών στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη 41 δισ. Ευρώ, προειδοποιώντας αν στο μεσοδιάστημα δεν ρυθμιστούν οι οφειλές από τον Σεπτέμβριο επιστρατεύονται κατασχέσεις. Ωστόσο, όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ απειλούνται με αυτόφωρο.


Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιάννη Καπελέρη, οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Για τους μεγαλοοφειλέτες από τον Σεπτέμβριο έρχεται αυτόφωρο και φυλακή, καθώς ήδη έχει ενεργοποιηθεί από την 1η Αυγούστου σχετική διάταξη νόμου.

Ωστόσο, το υπουργείο προειδοποιεί ότι η προθεσμία αυτήν των 15 ημερών είναι και η τελευταία που θα δοθεί.

Για το κυνήγι των 900.000 φορολογούμενων εντός των ημερών αναμένεται η υπουργική απόφαση με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για την πρόσληψη λογιστών, δικηγόρων και ελεγκτικών εταιρειών, οι οποίοι θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των χρεών που θα καταφέρουν να οδηγήσουν στα γκισέ της Εφορίας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)