Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η γυναίκα είναι και άλλα πράγματα, εκτός από "πρόκληση"!

 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το χρήμα της αδικίας επέβαλε στη γυναίκα (νέα και ηλικιωμένη) την ιδέα ότι τα πάντα είναι εμπόρευμα και ότι καθένας πουλάει ότι έχει (ή νομίζει ότι έχει), μη φειδώμενο ούτε της ίδιας, ούτε της οικογένειας. Αν κι η ελληνική οικογένεια ανθίσταται ακόμη στην διαλυτική αυτή ιδέα του χρήματος της αδικίας.

Αλίμονο αν και η ελληνική οικογένεια έβλεπε τη γυναίκα δίχως το σεβασμό που της αξίζει! Ο Θεός την κατεκόσμησε με πλούσιο εσωτερικό κόσμο, μεγάλη ευαισθησία, διάκριση, συμπόνια. Στους ιερούς ναούς οι γυναίκες είναι παρούσες ακόμα κι όταν οι άντρες απουσιάζουν εντελώς, επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο σοβαρό να διαβάζουν την εφημερίδα τους ή να κοιτάζουν τηλεόραση την ώρα των ακολουθιών. Οι γυναίκες που μαζί με την εξωτερική εργασία επωμίζεται και τη μεγαλύτερη ευθύνη και τα περισσότερα βάρη της οικογένειας!


Στη γυναίκα ο Κύριος απεκάλυψε ότι είναι ο Θεός και γυναίκες είναι οι πρώτες που έλαβαν το μήνυμα της Αναστάσεως, και από γυναίκα, την Παρθένο Μαρία ενσαρκώθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Θεός.

Η οικογένεια ανθίσταται παρά την επιβουλή του χρήματος της αδικίας που αυξάνει τα υπερκέρδη του όταν η οικογένεια διαλύεται . Όχι, δεν είναι τα πάντα εμπόρευμα. Το εμπόριο πρέπει να περιοριστεί εκεί όπου είναι ο χώρος του. Η γυναίκα ας υπερασπιστεί την πνευματική της αξία τουλάχιστον το χώρο, όπου προσφέρεται, στην Εκκλησία. Αυτό υπαγορεύει η αγάπη της για το Θεό, για τον εαυτό της, για την οικογένειά της και για τους άλλους.

ΣΕ μερικές φτωχές κατοικίες , παρά τη φτώχεια τους, έχουν στο σπίτι τους ιδιαίτερο χώρο προσευχής. Δεν θα μπορούσε κι η γυναίκα να έχει ένα ιδιαίτερο ένδυμα προσευχής, χωρίς τις υπερβολές που επιτάσσει το χρήμα της αδικίας μέσω των σχεδιαστών της μόδας. Η διάκριση είναι η μεγαλύτερη αρετή στην Ορθοδοξία, αφού ακόμα και η αγάπη πρέπει να εκφράζεται με διάκριση.

Αν εμείς δεν υπερασπιστούμε την ποιότητα της ζωής μας, στην Εκκλησία που είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας, ποιος θα την υπερασπιστεί για μας και για τα παιδιά μας; Γυναίκες λυπηθείτε τουλάχιστον τις γενιές που έρχονται και δεν θα βρουν τίποτε αφού αλλοιώνεται την κακή αλλοίωση ακόμα και ο χώρος της εκκλησίας.

Στους αγαπώντες το Θεό ο Θεός δίδει την πληροφορία όχι μόνο ότι τους γνωρίζει, αλλά και ότι νοιάζεται γι΄ αυτούς. Ο αγαπών το Θεό έχει την εσωτερική πληροφορία ότι ο Θεός τον γνωρίζει.

Αν κάνουμε μια βόλτα στα νοσοκομεία, στις φυλακές , στα κοιμητήρια θα θυμηθούμε πόσο ανάγκη έχουμε να μας ξέρει ο Θεός. Δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομερό απ΄ το να ακούσουμε από το στόμα του Κυρίου, δεν σας ξέρω. Ο Κύριος είναι παρών σε όλα τα πράγματα και αποκαλύπτει τον Εαυτό του σε κείνους που Τον αγαπούν. Μόνον εκείνοι ανταποκρίνονται στο αιώνιο κάλεσμά του. Αξίζει να είναι η γυναίκα ανάμεσα σ΄ αυτούς.
Η γυναίκα είναι και άλλα πράγματα, εκτός από "πρόκληση"!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)