Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Μεγάλος Αδελφός έχει κώλυμα


Μετατίθεται η παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία του συστήματος ελέγχου των συναλλαγών, εξαιτίας αδυναμιών του συστήματος πληροφορικής, αλλά και διστακτικότητας εκ μέρους των τραπεζών.

Για ακόμα μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να ανακοινώσει ένα μέτρο, χωρίς να είναι απόλυτα προετοιμασμένο για την εφαρμογή του και χωρίς να έχει καταλήξει σε πλήρες σχέδιο για το πώς αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Πέραν του γεγονότος ότι προκάλεσε ένα μίνι bank run στις τράπεζες, οδηγώντας πολλούς φορολογούμενους σε αναλήψεις χρημάτων, το νέο αυτό σύστημα «παρακολούθησης» δεν μπορεί να λειτουργήσει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Δείτε γιατί:

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, πρόκειται για ένα λειτουργικό, στο οποίο θα εγγράφονται όλες οι συναλλαγές και οι κινήσεις, που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, πληρωμές για ρεύμα, νερό, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, κλπ.

Αυτή τη στιγμή, οι αριθμοί φορολογικού μητρώου των φυσικών προσώπων (μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες) φτάνουν περίπου τα 5 εκατομμύρια. Αν υποθέσουμε, με τις ηπιότερες παραδοχές, ότι κάθε φορολογούμενος πραγματοποιεί κάθε μήνα 5 κινήσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό, 10 συναλλαγές με πλαστικό χρήμα και προσθέσουμε και τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τότε σε κάθε ΑΦΜ αντιστοιχούν περίπου 20 εγγραφές συναλλαγών ! Δηλαδή, κάθε μήνα, το λογισμικό θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον 100 εκατομμύρια εγγραφές !


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
παρόλο που προσωρινά σταματούν την παρακολούθηση μας εμείς επιμένουμε στο να δείξουμε την διαμαρτυρία μας σε αυτό το νέο μέτρο. Στην δημοσίευση μας 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ συνιστούμε την έγγραφη άρνηση μας στο φακέλωμα και στον έλεγχο μας με την διασφάλιση των προσωπικών μας δεδομένων. Το κείμενο στην διεύθυνση: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/04/blog-post_647.html έχει προετοιμαστεί και ελεγχθεί από δικηγόρο και για να είναι έγκυρο πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένο με τους τρόπους που αναγράφουμε στην αρχή του άρθρου. Η παράταση του φακελώματος μας δίνει τον χρόνο της οργάνωσης λογισμικού τύπου Big Brother για τον πλήρη έλεγχο και αξιολόγησης εκατομμύρια δεδομένων για τον κάθε πολίτη. Αντιδρούμε από τώρα που είναι η αρχή, γιατί μετά δεν θα υπάρχει καμία ευκαιρία αντίδρασης, θα έχει χαθεί κάθε ελπίδα ελευθερίας και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα έχει γίνει εφιάλτης για όλους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)