Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ιδού ένας απο τους πολλούς τρόπους με τους οποίους κλέβουν τη χώρα μας και μας φορτώνουν χρέη


Ένας από τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η ευρωζώνη έχει επιβάλλει την κλοπή της χώρα μας και την επιβάρυνσή της με τεράστια χρέη είναι οι συναλλαγές μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, όπου το ελληνικό κράτος δεν έχει δικαίωμα να συναλλάσσεται, όπως δεν έχει δικαίωμα να δανείζεται από χώρες εκτός της ευρωζώνης.

Το παράδειγμα είναι πραγματικό και έχει συμβεί στην πράξη με διάφορες παραλλαγές. Το ελληνικό δημόσιο εκδίδει ένα κρατικό ομόλογο ύψους 1 δις ευρώ που θα λήξει σε τέσσερα χρόνια. Επειδή κάποια στιγμή έχει επείγουσα ανάγκη ρευστότητας, το διαπραγματεύεται στην δευτερογενή αγορά, όπου έχει δικαίωμα να πουλά αλλά όχι να αγοράζει και τελικά το πουλά σε ξένα funds στο 60% της αξίας του εισπράττοντας 600 εκ. ευρώ.Το ομόλογο λήγει στα 4 χρόνια και το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει το σύνολο του ποσού του 1 δις και επιπλέον 200 εκ. περίπου για τόκους. Τα funds έχουν κερδίσει σε βάρος μας 400-600 εκ. ευρώ.Τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)