Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ακούμε ένα ουρλιαχτό, μια κραυγή! Πεταχτήκαμε όλοι πάνω!! Παναγία μου, σκοτώνει τον γέροντα Εφραίμ!!

 

ΜΥΣΤΗΡΙΑ – ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ «Ο γέροντας Νίκων διηγείται σύγχρονες συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων» 

Απόσπασμα από την ομιλία του γέροντα Νίκωνα με θέμα «Τα Μυστήρια»

Mία Εξαιρετική, εμπεριστατωμένη, μεστή νοημάτων και παραδειγμάτων διάλεξη για τα «Μυστήρια» της Εκκλησίας μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης από τον Αγιορείτη Μοναχό γέροντα Νίκωνα. Τη Δευτέρα 17/3/2014 η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε ως ομιλητή το γέροντα Νίκωνα, μοναχό Νέας Σκήτης Αγίου
Όρους, με θέμα «Τα Μυστήρια» στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Η εισήγηση ήταν μυσταγωγική και καθήλωσε το ακροατήριο. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πίστη ως βίωμα κι όχι ως αποτέλεσμα γνώσης. Η πίστη είναι ζωή και σώζεται κάποιος επειδή αποδεικνύει στην πράξη την πίστη του. Ο Χριστός έφερε νέα ζωή και ζει κάποιος σωστά αν Τον αγαπά και τηρεί τις εντολές του. Αν ζει κάποιος σωστά τότε θα έχει σωστές σκέψεις και ορθή φιλοσοφία. Το ανθρώπινο γένος κληρονόμησε από τον Αδάμ τη φθορά και τον θάνατο. Όμως ο Θεός από αγάπη άνοιξε για δεύτερη φορά τις πύλες του Παραδείσου μέσω των μυστηρίων.
simeiakairwn.wordpress

yiorgosthalassis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)