Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η σύλληψη του Ασσάνζ

Αποτέλεσμα εικόνας για julian assangeΗ σύλληψη του Ασσάνζ, ακριβώς τώρα, που όπως φαίνεται είχαν βγει στο φως πραγματικές ειδήσεις (και όχι εξακολούθηση σχετικών fake news), για υποθέσεις εξαιρετικά σημαντικές του παρελθόντος, που κατά τους ισχυρούς της Γης όφειλαν να παραμείνουν θαμμένα μυστικά, για πάντα, αποτελεί κυνική ομολογία ότι το σύνολο σχεδόν των σπουδαίων αποφάσεων και ενεργειών, της διεθνούς διλωματίας, εμφανίζονται αλλοιωμένα και με προσωπείο εντελώς διαφορετικό της πραγματικότητας.

Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι οι επι μέρους εθνικές οικονοίες, και ιδιαίτερα οι μικρές και ανίσχυρες είναι αδύνατον να λάβουν, εκάσττε, τις ορθές αποφάσεις για την προάσπιση των εθνικών τους συμφεροντων. Δηλαδή, βρίσκονται σε τεχνητό σκοτάδι, και σπρώχνονται στη λήψη μετρων, που το συχνότερο είναι ότι αυτά στρέφονται εναντίον τους.

Το "έγκλημα του Ασσάνζ" ήταν απλώς η προσπάθειά του να προβάλλει την αλήθεια των διεθνών πεπραγμένων, να ανοίξει δηλαδή τα μάτια της διεθνούς κοινότητας, για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την πλάτη τους σχετικά με την ποιότητα της δημοκρατίας, μέσα στη οποία ζούμε.

Το γεγονός ότι η είδηση της σύλληψης του Ασσάνζ έγινε δεκτή, χωρίς έντονες αντιδράσεις, όπως θα ήταν φυσικά επιβεβλημένο, μπορεί να ερμηνευθεί είτε από μια διάχυτη διεθνή αδιαφορία και απελπισία, είτε από την αποδοχή των λαών ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί τίποτε να γίνει, και συνεπώς οφείλουμε να ζούμε σε μια συνεχή και ατέλειωτη απάτη από κάθε πλευρά, αλλά να συμπεριφερόμαστε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Maria Delivani

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)