Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΣΤΑ FUNDS ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Οι τράπεζες πωλούν τα κόκκινα δάνεια στα Funds μέχρι και με 3% της αξίας των δανείων, αλλά απαγορεύεται να καλέσουν τον Έλληνα οφειλέτη και να του προτείνουν το ίδιο, όπως γίνεται σε άλλα κράτη. Γιατί γίνεται αυτό, αφού ούτε το κράτος, ούτε το δημόσιο χρέος εξυπηρετούνται με αυτή τη λογική; 

Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω. Είτε υπάρχει μια παραδειγματική τιμωρητική διάθεση ειδικά για τους Έλληνες, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό κοινωνικό αυτοματισμό, είτε επιδιώκεται να κερδίσουν τα Funds αρπάζοντας ωμά τις ελληνικές περιουσίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ 


Έχουν περισσέψει 25 δις από το τρίτο μνημόνιο. Θα μπορούσε τα 5 από αυτά να διατεθούν για να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα αγόραζε τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και θα διακανόνιζε στη συνέχεια την αποπληρωμή τους με τους δανειολήπτες με διευκολύνσεις. Έτσι και οι τράπεζες θα απελευθερώνονταν και θα αποφεύγονταν η κοινωνική αναστάτωση για τη λαϊκή στέγη, αλλά και αυτό το ίδιο το ταμείο θα κέρδιζε καθόσον θα έπαιρνε πίσω στο πολλαπλάσιο αυτά που έδωσε. Τόσα χρέη επιβαρύνθηκαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, στα 5 δις θα κολλήσουμε;

Όμως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η ελληνική ελίτ δεν σέβεται το λαό της και οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα.

Πέτρος Χασάπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)