Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Γερουσιαστές εναντιώνονται στη σάρωση προσώπων στα αεροδρόμια.

Ζητάμε από Υπηρεσία Ασφάλειας να σταματήσει την επέκταση αυτού του προγράμματος
Δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ ζήτησαν από τις ομοσπονδιακές αρχές να σταματήσουν την προγραμματισμένη επέκταση του προγράμματος σάρωσης των προσώπων στα αεροδρόμια, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, λέγοντας ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ταξιδιωτών σε ορισμένες πτήσεις που αναχωρούν από εννέα αεροδρόμια των ΗΠΑ για διεθνείς προορισμούς μπορεί να μην είναι ακριβής, και εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
 
Το Κογκρέσο ενέκρινε τη χρήση του προγράμματος για τους μη υπηκόους των ΗΠΑ, αλλά ποτέ δεν εξουσιοδότησε ρητά τη χρήση του για τους Αμερικανούς.


Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι το σύστημα είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τους ταξιδιώτες να εγκαταλείψουν τη χώρα χρησιμοποιώντας την ταυτότητα κάποιου άλλου και να εμποδίσουν τους επισκέπτες στις ΗΠΑ να παραβλέψουν τη βίζα τους.

Οι γερουσιαστές σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Kirstjen Nielsen, εξέφρασαν ανησυχίες, ότι πάρα πολλοί ταξιδιώτες θα ενοχλούνταν τα από λάθος αποτελέσματα της σάρωσης και αμφισβητούν γιατί οι αμερικανοί υποβάλλονται στις οθόνες, γνωστή ως βιομετρική τεχνολογία ανίχνευσης εξόδου.

Στην επιστολή τους, διατύπωσαν αντιρρήσεις για την επέκταση του προγράμματος πέραν των εννέα αερολιμένων όπου ήδη χρησιμοποιείται.

"Ζητάμε από Υπηρεσία Ασφάλειας να σταματήσει την επέκταση αυτού του προγράμματος και να παράσχει στο Κογκρέσο τη ρητή εξουσιοδότηση να χρησιμοποιεί και να επεκτείνει ένα βιομετρικό πρόγραμμα εξόδου για τους Αμερικανούς", έγραψαν οι γερουσιαστές.

"Εάν δεν υπάρχει ειδική εξουσιοδότηση, τότε ζητάμε μια εξήγηση γιατί η Υπηρεσία Ασφάλειας, πιστεύει ότι έχει την εξουσία να προχωρήσει".

Το Κογκρέσο το 2016 ενέκρινε δαπάνες έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για 10 χρόνια σχετικά με τις σαρώσεις προσώπου.

Η κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να αποχωρήσουν από τον έλεγχο προσώπου και να έχουν διαφορετική αναθεώρηση των εγγράφων ταυτότητάς τους.

Μία εκπρόσωπος των ΗΠΑ για την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την καθιέρωση του βιομετρικού προγράμματος εξόδου "με τρόπο που είναι πιο αποτελεσματικός και ασφαλής για τον ταξιδιώτη και που είναι τουλάχιστον ενοχλητικός για την ταξιδιωτική βιομηχανία".


Τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν το σύστημα είναι της Βοστώνη, του Λας Βέγκας, του Μαϊάμι, το John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, τα δύο αεροδρόμια του Χιούστον, του Σικάγο και της Ατλάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)