Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Σήκω επάνω Ελληνική Νεολαία


Γράφει ο Λευκός Λύκος


Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, τα «καταδρομικά κτυπήματα» ολοένα και αυξάνονται, από τους γνωστούς «αγνώστους» με σκοπό να τρομοκρατήσουν το μόνο ελπιδοφόρο κομμάτι του Έθνους μας, την Ελληνική Νεολαία. Χθες μόλις, σημειώθηκαν δύο βανδαλισμοί με έντονο συμβολισμό, ο ένας στην στάση Πανεπιστήμιο του μετρό της Αθήνας και ο άλλος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας! Ο στόχος προφανής, δεν θέλουν να σηκώσει Ανάστημα η Νεολαία, που στην πλειοψηφία της έχει ξυπνήσει και δεν πιστεύει ούτε στα προπαγανδιστικά παραμύθια τους, ούτε διακατέχεται από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Ένα σύστημα, με την προστασία του κρατικού μηχανισμού, κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να τρομοκρατήσει και να ανακόψει την πορεία προόδου και ίσως και εθνικής ανόδου των Νέων στα πράγματα, με ουσιαστικό και εθνικό τρόπο. 

Λίγες ημέρες πριν, ένας φοιτητής έστειλε φωτογραφίες και ένα σημείωμα, που δημοσιεύθηκε κατά κόρον στο διαδίκτυο. Να το δούμε λίγο:

«Γεια σας κύριε Αλικάκο, χθες τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες από τον κάτω όροφο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, εκεί που βρίσκεται το αναρχικό "στέκι" και εκεί που βρίσκονταν τα "γραφεία" των άλλων κομματοπαρατάξεων. Θέλω να τις δείτε γιατί είναι σοκαριστικές.

Δεν κρύβονται, το διαφημίζουν. Είναι τρομοκράτες. Οι φοιτητές είναι σα να βρισκόμαστε κάτω από ένα είδος κατοχής. 

1. Σύνηθες φαινόμενο είναι να βάζουν μουσική από τεράστια ηχεία στη διαπασών ακριβώς κάτω από τα παράθυρα της βιβλιοθήκης. Μια μέρα που είχα μάθημα είχα πάει τρεις φορές ζητώντας ευγενικά να χαμηλώσουν την ένταση, και τις τρεις όταν έφυγα το δυνάμωσαν, κοροϊδεύοντάς με ουσιαστικά. Μια άλλη φορά τους ρώτησα "μα άμα θέλω να διαβάσω στο πανεπιστήμιό μου;", επιδιώκοντας πάλι ευγενικά και εκτείνοντας το χέρι για κατανόηση, για να πάρω την απάντηση "δε θα διαβάσεις για 2 ώρες, έχουμε αγώνα και μοιράζουμε φυλλάδια". Αυτό γίνεται τακτικά και έχουν πάει και άλλοι να διαμαρτυρηθούν. Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος". Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιος από την παρέα να μην έχει πει "πιο σιγά" ώστε να μην μας ακούσουν τα "λάθος" αυτιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα.

2. Μια μέρα ήρθαν απλά βάλαν φωτιά σε ένα αντικείμενο και η κεντρική είσοδος έβγαζε καπνούς. Ο χώρος δε του κάτω ορόφου ήταν το χάος, αδιανόητο να κάνεις μάθημα εκτός αν ήσουν πολύ πολύ μακριά.

3. Βλέπουμε ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών μέσα στη σχολή. Ένας φίλος που σπάνια μιλάει μουπε σοκαρισμένος: "Βγήκα απτό εστιατόριο και απλά κάποιος πέθαινε ρε μπροστά μου, απλά πέθαινε, πέθαινε!". Και εγώ έχω δει αυτές τις μέρες άσχημες εικόνες και από τη μια φοβάμαι από την άλλη λυπάμαι, και πολλοί ακόμα συμφοιτητές μου. Αυτό το μέρος δεν είναι για να σπουδάσει φοιτητής. 

Αυτά ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω.»

Στα παραπάνω ο δημοσιογράφος απάντησε: 

«Ντρέπομαι παλικάρι μου. Ντρέπομαι και σου ζητώ συγγνώμη για την χώρα που σου παραδίδουμε. Αυτό που κάνεις, να σπουδάζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τιμή σου! Και ντροπή μας.»

Πέραν όμως της ντροπής που όλοι νιώθουμε για αυτήν την κατάντια, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας ένα οργανωμένο σχέδιο, τρομοκρατήσεως και τροχοπεδήσεως των νέων ανθρώπων. Ένα κράτος που ελέγχει τους πάντες, οργανωμένο όπου θέλει και απέναντι σε όποιον θέλει, δεν μπορεί, τάχα, να πιάσει τα δέκα, είκοσι, σαράντα έστω παιδιά, που δημιουργούν το πρόβλημα. Όχι δεν είναι αυτό. Δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά ότι δεν θέλει. Είναι τα «δικά» τους παιδιά, όπως θρασύτατα ξεστόμισε και ο «μετριοπαθής» αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως! Τους πενήντα επτά Κύπριους Φοιτητές που διαδήλωσαν μπροστά στην τουρκική πρεσβεία εν όψει της επισκέψεως του Ερντογάν, τους συνέλαβαν αμέσως, αλλά τα «δικά τους παιδιά» όχι μόνο τα προστατεύουν, αλλά τα καθοδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση, για να ανακόψουν την πορεία της υγειώς σκεπτομένης πλειοψηφίας της Νεολαίας μας.

Κάτι αλλάζει όμως. Τα δεσμά σπάνε, οι φωνές της Λογικής θα πνίξουν τις πράξεις βίας και τρομοκρατίας.




ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:






Η φωτογραφία είναι από Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που επέδωσαν επιστολή στον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη. Στην Επιστολή τους ζητούν να επιστραφούν τα Γλυπτά στην Ελλάδα ενώ ύψωσαν ελληνικές σημαίες μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)