Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πίσω από την μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ η προετοιμασία της έλευσης του Αντιχρίστου



«Εγώ ελήλυθα εν τω ονόματι του πατρός μου, και ου λαμβάνετέ με· εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι τω ιδίω, εκείνον λήψεσθε» (κατά Ιωάννην 5, 43): «Εγώ έχω έλθει στο όνομα του Πατρός μου και δεν με δέχεσθε· εάν άλλος έλθει στο δικό του όνομα, εκείνον θα δεχθείτε».


Με τα παραπάνω λόγια ο Κύριος περιγράφει την άρνηση του ισραηλιτικού λαού (στην πλειονότητά του, διότι και η Εκκλησία ξεπήδησε μέσα από τους κόλπους του εβραϊκού λαού, η Θεοτόκος, οι Απόστολοι, οι πρώτοι επίσκοποι, οι πρώτοι χριστιανοί ήταν Εβραίοι) να Τον δεχθεί ως Μεσσία. Ο λόγος ήταν ότι οι Εβραίοι περίμεναν Κάποιον ο Οποίος θα αποκαθιστούσε για αυτούς μία παγκόσμια κυριαρχία και όχι Αυτόν που θα τους συμφιλίωνε πνευματικά με τον Θεό – Πατέρα και θα τους χάριζε την βασιλεία των Ουρανών. Όταν ο Χριστός διέψευσε αυτές τις εγκόσμιες προσδοκίες τους, που δεν διέφεραν από τις προσδοκίες ενός ειδωλολάτρη κοσμοκράτορα, και είπε ότι η δική μου βασιλεία δεν είναι από Αυτόν τον κόσμο, Τον αρνήθηκαν και Τον σταύρωσαν. Από τότε η ιστορία αυτή
επαναλαμβάνεται είτε πρόκειται για εβραίους είτε για μουσουλμάνους είτε για χριστιανούς! Ναι καλά διαβάσατε… Μην ξεχνάμε ότι ο Μωάμεθ δήλωσε στο Κοράνι του ότι ο Θεός δεν μπορεί να σταυρώθηκε και ο ίδιος προσπάθησε να εγκαθιδρύσει μία εγκόσμιο βασιλεία του Αλλάχ πάνω στην γη. Η σταύρωση του Χριστού ήταν και για αυτόν σκάνδαλο, όπως είχε προφητεύσει κάποιους αιώνες πριν ο απόστολος Παύλος.
Παρόμοιες αντιχριστιανικές αντιλήψεις δυστυχώς υπάρχουν όχι μόνο στους Ιεχωβάδες, αλλά ακόμη και σε χριστιανικές ετερόδοξες ομάδες.
Έτσι λοιπόν ο Ευαγγελικός πάστορας της Ιντιάνα Paul Begley πιστεύει ότι η κίνηση της μεταφοράς της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τέλ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ είναι η αρχή αυτού που στις σύγχρονες διδασκαλίες των Ευαγγελικών ονομάζεται «Τέλος των Ημερών». Διαβάστε λοιπόν τις απίστευτες δηλώσεις του Αμερικανού πάστορα μετά την απόφαση Τραμπ:
«Ο Εβραϊκός λαός – εγώ ήμουν εκεί, σας το λέω – πιστεύει ότι, όταν θα χτιστεί ο Ναός, θα αποκαλυφθεί ο Μεσσίας. Ο Ιησούς θα αποκαλυφθεί στον εβραϊκό λαό και θα τον αγκαλιάσουν». Όσοι νομίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύονται από κάποια ζηλωτική ιστοσελίδα, ας μπουν στην έγκυρη “Independent” να τις διαβάσουν (http://www.independent.co.uk/voices/jerusalem-donald-trump-israel-capital-decision-reason-why-evangelical-voters-us-fear-a8099321.html).
Όμως αυτός που θα έλθει και θα αγκαλιάσουν οι Εβραίοι, γιατί θα τους φέρει την εγκόσμιο κυριαρχία που αναμένουν, δεν θα είναι ο Χριστός, αλλά ο Αντί-Χριστος, ο Ψευδομεσσίας. Άλλωστε, στην χριστιανική μας παράδοση γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχει καμία άλλη Παρουσία του Χριστού, παρά μόνο η Δευτέρα Παρουσία Του, όταν θα γίνει η συντέλεια των αιώνων και θα έλθει «αποδούναι εκάστω κατά τα έργα αυτού». Την ώρα όμως της Δευτέρας Παρουσίας κανείς δεν γνωρίζει, όπως μας βεβαίωσε ο Ίδιος ο Χριστός στα ευαγγέλια.
Πάνω από 50 εκατομμύρια ευαγγελικοί στην Αμερική πιστεύουν ότι ο Θεός έδωσε την γη του Ισραήλ στον εβραϊκό λαό. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην προφητεία του «Τέλους των Ημερών» που προλέγει τον εβραϊκό έλεγχο ολόκληρης της Ιερουσαλήμ, έναν πόλεμο πολιτισμών και μια επιλογή των Εβραίων είτε να δεχθούν τον Χριστιανισμό είτε να πεθάνουν στην οργή του Θεού.
Μια άλλη Ευαγγελική χριστιανή, η Laurie Cardoza-Moore, ιδρύτρια και πρόεδρος της Διακήρυξης «Δικαιοσύνη στα έθνη» μιλάει ξεκάθαρα για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα! Η εν λόγω κυρία έγραψε τα εξής αποκαλυπτικά στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz: «Οι Χριστιανοί αναγνωρίζουν τη βιβλική σύνδεση των Εβραίων με την καθιέρωση της Ιερουσαλήμ από τον βασιλέα Δαβίδ ως πρωτεύουσας του αρχαίου Ισραήλ και της τοποθεσίας του τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο Ναό. Σύμφωνα με τους προφήτες, τον Ιεζεκιήλ, τον Ησαΐα και τον Απόστολο Ιωάννη, όλος ο Ισραήλ περιμένει την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού. Ο Πρόεδρος Donald Trump μπορεί να εφαρμόσει μία από τις πιο βιβλικές ιστορικές πρωτοβουλίες της Προεδρίας του, επιτρέποντας να τεθεί σε ισχύ το πρώτο βήμα της Πράξης για την Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ».
Όλοι αυτοί οι Ευαγγελικοί, που αποτελούν το 30% της εκλογικής βάσης του Τραμπ, τον πίεσαν να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την μεταφορά της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και ο Τραμπ, που βάλλεται από παντού, υπέκυψε στις πιέσεις τους, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τους βασικούς υποστηρικτές του.
Η έλευση του Αντιχρίστου σε χρόνο που κανείς δεν γνωρίζει δεν είναι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει. Ο άγιος Παΐσιος συνήθιζε να λέει σε όσους τον ρωτούσαν για αυτό το θέμα: «εσείς να είστε με τον Χριστό και να μην φοβάστε τίποτε».
Το γεγονός όμως ότι δυστυχώς υπάρχουν χριστιανοί, οι οποίοι πιστεύουν σε μία άλλη παρουσία ενός Μεσσία, εκτός από την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, και αναμένουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομόντα, δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του χριστιανικού κόσμου στις ΗΠΑ δεν διαφέρει ουσιαστικά στον τρόπο σκέψης του από τους Εβραίους και από τις προσδοκίες τους.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)