Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το ένστικτο του Έλληνα


ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ

Γράφει ο Λευκός Λύκος

Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένας πανάρχαιος λαός, άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Στρατό του, ένας λαός πολεμικός, ο οποίος απέδωσε στην Αρετή την ιδιότητα του Θεού του Πολέμου Άρεως! Ένας λαός που επί αιώνες πολέμησε σε μια δύσκολη γωνιά της γης, απέναντι από την βάρβαρη Ανατολή, αποτελώντας τρόπος του λέγειν, τον «βαρβαροθραύστη» για να μπορέσει να σταθεί όρθιος και να δημιουργήσει εκείνο για το οποίο ήταν ταγμένος από τους Θεούς, να δημιουργεί, πολιτισμό. 

Αυτός ο πανάρχαιος λαός, μέχρι και πριν από μισό αιώνα, αποδείκνυε την Αρετή του, διεξάγοντας πολέμους, πάντα εναντίον υπεράριθμων και πάνοπλων αντιπάλων, γράφοντας τις ενδοξότερες σελίδες όχι μόνο της Ιστορίας του, αλλά της παγκόσμιας Ιστορίας. Μετά το τέλους του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου και κυρίως με την επιβολή του «αντιμιλιταριστικού» καθεστώτος της 24ης Ιουλίου 1974 (το λέμε και Μεταπολίτευση!) αυτός ο λαός αποξενώθηκε, απομακρύνθηκε από το ίδιο του τον εαυτό, από τον Στρατό του, του οποίου είναι αναπόσπαστο τμήμα. Γιατί αυτός ο λαός, δεν είχε ποτέ μισθοφόρους, δεν έκανε ποτέ ιμπεριαλιστικούς πολέμους και δεν πήγε στην Αφρική να σκλαβώσει του γηγενείς, αυτός ο λαός ήταν πρώτα Οπλίτης και έπειτα Πολίτης, λαός που πολεμούσε πάντοτε για Ιδανικά και Αξίες και όχι για αποικίες! 

Παρόλη την προπαγάνδα, παρόλη την πλύση εγκεφάλου, παρόλα τα ανθελληνικά διατάγματα των τελευταίων πενήντα ετών, αυτός ο λαός εξακολουθεί ενστικτωδώς να εμπιστεύεται τον Στρατό του, δηλαδή τον εαυτό του. Και επειδή μπορεί ο αντίλογος να πει πως και η Βουλή αποτελεί τον εαυτό του ή τον καθρέπτη του, σπεύδουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτός ο λαός, αυτό το Έθνος δεν αντιπροσωπεύεται – ποτέ διαχρονικά – στην Βουλή, αλλά στην Σχολή Ευελπίδων. Γιατί στην Βουλή δεν θα βρούμε παρά δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, ιατρούς, δημοσιογράφους, δηλαδή το κατεστημένο, με κοινό παρονομαστή όλων τους, την μεγάλη περιουσία και την «ευγενή» καταγωγή, δηλαδή θα βρούμε τους Γόνους των πολιτικών οικογενειών και τους παρατρεχάμενους ενός Συστήματος που ευθύνεται για τα δεινά της χώρας. Και φυσικά, στην Βουλή δεν θα συναντήσουμε τον γιο ενός εργάτη, ενός αγρότη, ενός εμπόρου, ενός βιοτέχνη, αλλά τα παιδιά των πολιτικών «τζακιών». Αντιθέτως στην Σχολή Ευελπίδων και στον Στρατό γενικότερα, θα βρούμε παιδιά μικρής και μεσαίας τάξεως, γιατί φυσικά το παιδί του Εφοπλιστή και του Βιομήχανου δεν θα πάει να γίνει Αξιωματικός, θα βρούμε τον απλό κόσμο που γνωρίζει την καθημερινότητα και έχει συναίσθηση και αντίληψη της ζωής και των προβλημάτων της, όπως τα αντιμετωπίζουμε όλοι και όχι οι τάχα Αντιπρόσωποι, που ζουν στον δικό τους κόσμο, της χλιδής και της καλοπέρασης.

Το Ευρωβαρόμετρο, για άλλη μια φορά δίνει τα ποσοστά εμπιστοσύνης των Ελλήνων, στον Στρατό (και στην Αστυνομία) που συγκριτικά με τα ποσοστά εμπιστοσύνης προς την Βουλή, την «υπεύθυνη» Κυβέρνηση, τα Κόμματα, την Δικαιοσύνη, είναι πραγματικά εντυπωσιακά! Εμπιστεύεται ο Έλληνας τον Εαυτό του, το Ένστολο αναπόσπαστο κομμάτι του και κομμάτι της Ψυχής του Έθνους. Ξέρει ο Έλληνας, ότι στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε κάποιος άλλος πολιτικάντης θα του σταθεί και θα προασπίσει με το Αίμα του, την Ακεραιότητα και την Υπερηφάνεια του, ξέρει καλά ότι αυτό θα το κάνει ΜΟΝΟ ο Στρατός του, δηλαδή ο Εαυτός του. 

Μέσα στην μιζέρια των καιρών, μέσα στην κατάθλιψη και την γενική αηδία μιας χαλεπής εποχής, ο Έλληνας – κυρίως η Νεολαία – δείχνει να ξυπνά, να αφυπνίζεται, να καταλαβαίνει ότι αυτά που του προπαγανδίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι ψέμματα και ότι η Αλήθεια είναι σε όλα εκείνα που τον κρατάνε διαχρονικά ζωντανό και όρθιο. 

Ο Στρατός, οφείλει να σταθεί στο ύψος της ενδόξου Ιστορίας του σε όσα πρόκειται να συμβούν, οφείλει να γνωρίζει ότι μόλις τα ελικόπτερα με τους πολιτικάντηδες, στην πρώτη τουφεκιά, απομακρυνθούν από τον Ιερό τούτο Τόπο, θα κληθεί να αναλάβει και να σώσει ότι γίνεται να σωθεί. Ας θυμηθεί την Ιστορία, τους Προγόνους, τα Έπη του και ας πολεμήσει έστω δια την Δόξα, δια την οποία πάντα πολεμούσε.

Το ένστικτο του Έλληνα, δεν κάνει λάθος!



ΧΑΜΗΛΑ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ


Μόλις το 11% εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 11%, ενώ το 88% απάντησε αρνητικά. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η εικόνα της κυβέρνησης παραμένει στο ίδιο επίπεδο, που είναι και το χαμηλότερο στην Ε.Ε.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τα πολιτικά κόμματα, με το 94% των ερωτηθέντων να μην έχει εμπιστοσύνη και μόλις το 4% να απαντάει θετικά. Στη Βουλή έχει εμπιστοσύνη μόνο το 13% των Ελλήνων, στη Δικαιοσύνη το 47%, στην Αστυνομία το 67%, στο στρατό το 77%. Στη Δημόσια Διοίκηση έχει εμπιστοσύνη μόνο το 17% των πολιτών, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μόνο το 23% των ερωτηθέντων εμφανίζεται ικανοποιημένο, ενώ το 77% απάντησε αρνητικά. Στην Ε.Ε. το 56% θεωρεί ότι η λειτουργία στη χώρα του είναι ικανοποιητική.

Αναφορικά με τα μέσα ενημέρωσης, οι Ελληνες παραμένουν δύσπιστοι, κυρίως έναντι της τηλεόρασης, όπου το 78% δεν έχει εμπιστοσύνη. Τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα για τις εφημερίδες, όπου το 64% δεν έχει εμπιστοσύνη έναντι 33% που απάντησε θετικά.



Και δυο βίντεο από ασκήσεις ακριβείας Εθνοφυλάκων, δηλαδή Ημών των Οπλιτών, και όχι των «επαγγελματιών» που συνήθως κάνουν τέτοιες ασκήσεις. Κάτι δείχνει και αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)