Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Pokemon Go: Η νέα τρέλα έρχεται με κινδύνους – Εθισμός, ατυχήματα, ληστεία, χακάρισμα!

Εθιστικό …μέχρι θανάτου: Άνθρωποι πηδούν από λεωφορεία για να πιάσουν Pokemon ενώ άλλοι τα κυνηγούν μέσα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση
pokemonΗ νέα τρέλα παγκοσμίως λέγεται Pokemon Go και προκαλεί φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους! Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν αμέσως έφτασε και στη χώρα μας. Το θέμα όμως που έχει δημιουργηθεί είναι ότι στο κυνήγι των Pokemon έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα ατυχήματα ακόμα και ληστείες.
Ηδη οι οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Ορεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο… κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokéstops» με τα smartphone τους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον!
«Να θυμάστε, η κυκλοφορία στους δρόμους δεν είναι εικονική», προειδοποίησε η αστυνομία του  Όρεγκον, ενώ η πολιτειακή αρχή μεταφορών της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν!






Κίνδυνοι και ληστείες μέσα σε λίγες μέρες
pokemon head
Η αναζήτηση Pokemon στον πραγματικό κόσμο μέσω AR, ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους: Η αστυνομία του Μιζούρι, ανακοίνωσε πως ληστές φαίνονται να στοχεύουν παίκτες που ψάχνουν για Pokemon, παραμονεύοντας σε τοποθεσίες όπου έχει διαπιστωθεί ότι «κρύβονται» μπόνους για το παιχνίδι και παρέχονται μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπισμού Pokemon. Οι ληστές φέρονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να εντοπίζουν άτομα που κινούνται μόνα τους σε πάρκινγκ κλπ, αναζητώντας τα εικονικά «τερατάκια». 
Επίσης, έχουν αναφερθεί περιστατικά οδηγών που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, προκαλώντας κινδύνους, για να κυνηγήσουν Pokemon, ενώ τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Niantic βρέθηκε να έχει στην κατοχή της έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με χρήστες (τη θέση, την κίνησή τους κλπ), και δεν είναι λίγοι αυτοί που της ασκούν πιέσεις για να δώσει απάντηση όσον αφορά στο τι θα τα κάνει. 
Εχουν σημειωθεί ληστείες σε νεαρούς οι οποίοι ήταν τόσο απορροφημένοι με το παιχνίδι που δεν κατάλαβαν ότι τους έκλεψαν. Αλλοι πάλι περπατούσαν αποχαυνωμένοι στη μέση κεντρικών δρόμων χωρίς καν να κοιτούν πέρα από την οθόνη του κινητού τους.
Ακραία περιστατικά τρέλας για το Pokémon Go – Ανακάλυψε πτώμα ψάχνοντας για… Pokémon
pokemon body

Είναι θέμα χρόνου στην Αμερική να έχουμε φόνο επειδή κάποιος μπήκε σπίτι κάποιου για να πιάσει ένα… Pokémon! Εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους σε όλο τον κόσμο για να βρουν Pokémon σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη! Και έχουν σημειωθεί ακραία περιστατικά τρέλας!
Η Shayla Wiggings από τις ΗΠΑ, 19 ετών, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει εικονικά Pokémon, βρήκε το σώμα ενός άτυχου άνδρα να επιπλέει στον ποταμό Big Wind. Η κοπέλα ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στην τοποθεσία. «Ηταν σοκαριστικό», δήλωσε η Wiggings. «Είχα τρομάξει πάρα πολύ και έκλαιγα για αρκετή ώρα».

Απίστευτη κομπίνα μετά την υστερία για το Pokemon Go

kompina-pokemon-go
Χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά
Εταιρεία προειδοποιεί τους εργαζομένους της να σταματήσουν το Pokemon Go γιατί θα μείνουν άνεργοι
Εταιρεία προειδοποιεί τους εργαζομένους της να σταματήσουν το Pokemon Go γιατί θα μείνουν άνεργοι
Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία (!) ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.
Ωστόσο, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.
«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Καθώς η τρέλα του Go σαρώνει τον πλανήτη, πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον «εθισμό» προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους παράνομες δραστηριότητες. Όταν κάποια στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο οι χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή από τις επίσημες, νόμιμες πηγές, ιδίως στις περιοχές όπου δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το παιχνίδι, στρέφονται σε τρίτους προκειμένου να καταφέρουν να το αποκτήσουν. Το τίμημα σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι μεγάλος αριθμός χρηστών ανακάλυψαν πως η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής δίνει στους απατεώνες τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο των smartphones στα οποίες είχε εγκατασταθεί το παιχνίδι.
Σε ανακοίνωσή της η Niantic Labs, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν και είναι απεριόριστη η χρήση του, ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάζουν το Pokemon GO από άλλες πηγές εκτός από τις επίσημες.


www.i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)