Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Γερμανίδα βουλευτής είχε γεμίσει το βιογραφικό της με ψέμματα. Δεν είχε καν τελειώσει το λύκειο

BUNDESTAGΜε ψεύτικο απολυτήριο λυκείου και πτυχίο νομικής έκανε καριέρα πρώην -πλέον- βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.
Η 54χρονη Πέτρα Χιντς από το Έσσεν δεν είναι ούτε νομικός ούτε διαθέτει απολυτήριο λυκείου (Abitur), σε αντίθεση με όσα δήλωνε στο βιογραφικό της και στην ιστοσελίδα του γερμανικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η ίδια είχε την φήμη της «δύσκολης» και «αυστηρής» βουλευτού, χωρίς κανείς να φανταζόταν ότι η καριέρα της βασιζόταν πάνω σε ένα μεγάλο ψέμα.

Η σκανδαλώδης αποκάλυψη την ανάγκασε να παραιτηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Το επί έντεκα συναπτά έτη μέλος της γερμανικής βουλής είχε ανακοινώσει πριν από λίγο διάστημα ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, δήλωση που έγινε δεκτή με ιδιαίτερη έκπληξη.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, στην προσωπικής της ιστοσελίδα δεν θα βρει κανείς πλέον το ψεύτικο βιογραφικό της, αλλά μια γραπτή ανακοίνωση των δικηγόρων της, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Εκ των υστέρων η Κυρία Χιντς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι λόγοι την είχαν ωθήσει στην ψευδή αναφορά για το απολυτήριο λυκείου που οδήγησε στη συνέχεια σε πρόσθετους εσφαλμένους ισχυρισμούς για την εκπαίδευση και την εργασία της ως νομικού».
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Στελέχη του SPD, τόσο από την εκλογική περιφέρεια της πρώην βουλευτή αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βερολίνο, αντέδρασαν με έκπληξη και αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένα στέλεχος του κόμματος κατόρθωσε δια της συστηματικής απάτης να φτάσει μέχρι τα έδρανα της γερμανικής βουλής. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που τα κόμματα εισέρχονται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με το SPD να υπολείπεται σημαντικά έναντι των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.
Μπορεί η επιλογή της Πέτρα Χιντς να εμφανίζει τα τελευταία 30 χρόνια ψευδή βιογραφικά να προκαλεί απορία, ωστόσο για τους ψυχολόγους η συμπεριφορά αυτή έχει εξήγηση. Ο ψυχολόγος Ζεμπάστιαν Μπάρτοσεκ επισήμανε στην εφημερίδα Bild ότι όταν κάποιος «περάσει» επιτυχώς από μια διαδικασία χρησιμοποιώντας ένα ψέμα, τότε δεν το ξεχνά. «Το ψέμα επανέρχεται διαρκώς στη συνείδηση», σχολιάζει και συμπληρώνει ότι αργότερα προκαλείται πανικός ότι θα αποκαλυφθεί και «το θάρρος αυτού που είπε το ψέμα να το ομολογήσει βεβαίως εξανεμίζεται». 

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)