Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις Επιτροπές Δεοντολογίας και την κάρτα φιλάθλου


Σχόλιο ιστολογίου:
η κάρτα φιλάθλου είναι ολοφάνερο ότι δημιουργείται για να ελέγξει - παρακολουθήσει τον κάθε φίλαθλο. 
Ένα εύλογο ερώτημα δημιουργείται, γιατί χρειάζεται το ΑΜΚΑ για την έκδοση της; Από πότε το ΑΜΚΑ είναι στοιχείο ταυτοποίησης του φιλάθλου; 
Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, με όλα αυτά φαίνεται ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ....

Από τις 30 Σεπτεμβρίου  κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο χωρίς κάρτα φιλάθλου, όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr. Επίσης ο Κοντονής πιέζει ακόμα περισσότερο την ΕΠΟ με τις Επιτροπές Δεοντολογίας.  

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις Επιτροπές Δεοντολογίας και την κάρτα φιλάθλουΣτις 10 Ιουλίου το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει αναλυτικά για το τι αλλάζει στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Η απόφαση για την Κάρτα Φιλάθλου κατατέθηκε στη Βουλή μέσω τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών. 
Σύμφωνα με αυτή από τις 30 Σεπτεμβρίου, κανείς δεν θα μπορεί να πάρει εισιτήριο χωρίς κάρτα φιλάθλου, η οποία απαιτεί ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, αριθμό ταυτότητας και ΑΜΚΑ. Η
Κάρτα Φιλάθλου ήταν από τις βασικές επιδιώξεις του Σταύρου Κοντονή για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, η οποία είχε φέρει πολλές αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς. Τελικά, έπειτα από μερικούς μήνες παράτασης, δείχνει έτοιμη να εφαρμοστεί και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν περίμενε την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που τις επόμενες ημέρες θα βγει για διαβούλευση, αλλά έσπευσε να το πράξει νωρίτερα, επιδιώκοντας την άμεση εφαρμογή του μέτρου!

Επιτροπές Δεοντολογίας με νόμο!
Στην ίδια τροπολογία, αναφέρει ότι οι Αθλητικές Ομοσπονδίες πρέπει να υιοθετήσουν Κώδικες Δεοντολογίας εναρμονισμένους με τα διεθνή πρότυπα αλλά και να δημιουργήσουν Επιτροπές Δεοντολογίας που θα ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των μελών των Ομοσπονδιών, αλλά και θα ερευνούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα τους! Πρόκειται για ένα νέο μέσο πίεσης προς την ΕΠΟ, αλλά και εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει ο Κοντονής προς την ΦΙΦΑ ότι θα νομοθετήσει για τη δημιουργία Επιτροπών Δεοντολογίας. Ετσι πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για καμία Ομοσπονδία που δεν θέλει να τηρήσει Κανόνες Δεοντολογίας στη διοίκηση της...
Δείτε εδώ την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)