Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Διώχνουν και τις τελευταίες καταθέσεις!!!

"Οι καταθέσεις δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα γιατί κανείς δεν έχει διάθεση να παίζει το ρόλο του θύματος στην εκάστοτε κυβέρνηση (από την Ν.Δ.μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ) που απαιτεί, στον συνεπή φορολογούμενο, να πληρώνει τον κάθε Καρανίκα και κάθε αστοιχείωτο καφενόβιο του ελληνικού κράτους τέρατος."
Του Γιώργου Κράλογλου
Είναι σε κατάσταση παράκρουσης. Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που συμβαίνουν. Πηγαινοφέρνουν το grexit. Δέχονται ότι έχουμε δημοσιονομικό κενό 5,5 δισ. (3% του ΑΕΠ). Ψάχνουν να το καλύψουν με φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών και άλλους φόρους. Κόβουν μόνο 1,8 δισ.!!! από τις κρατικές σπατάλες. Και θεωρούν, ηλιθίως, ότι θα επιστρέψουν οι καταθέσεις εξωτερικού, επειδή υπόσχονται φοροαπαλλαγές...
Θέλετε και άλλα; Γνωρίζουν πολύ καλά (από μαρτυρίες και εφοριακών) ότι τα 86,3 δισ. οφειλές προς στο κράτος, δεν μπορούν να πληρωθούν. Αλλά επιμένουν σε νέους φόρους 3,6 δισ. ευρώ γιατί αρνούνται πεισματικά να μειώσουν ακόμη και αυτά που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει (ως αντιπολίτευση) υπερβολικές κρατικές δαπάνες. 
Στο περιβάλλον αυτό και ενώ, από χθες, κυριαρχεί η επαναφορά της "μεγαλειώδους" αρλούμπας Βαρουφάκη, για φορολόγηση των Τραπεζικών συναλλαγών, έχουν το θράσος να βάζουν στο τραπέζι εισηγήσεις με κίνητρα επιστροφής των καταθέσεων. 
 
Για τη συνέχεια Capital
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)