Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

SOS - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αγαπητοί Φίλοι σας αποστέλουμε  άρθρο του Πρόεδρου του  μεγαλυτέρου αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου της Δυτικής Αττικής,"ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ", σχετικά με τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Αιγάλεω και του Δήμαρχου Δήμητρη Μπίρμπα για το σκάνδαλο που προέκυψε με την διάθεση του νοθευμένου ελαιόλαδου στους άπορους του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ 

Επίσης σας παραθέτουμε και τα στοιχεία του πρόεδρου του συλλόγου "ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ"
ΤΗΛ 6976079500

Έχουμε την άποψη ότι το θέμα χρήζει τόσο διαδικτυακής όσο και τηλεοπτικής και οποιασδήποτε αλλάς  ανάδειξης διότι ο δήμαρχος Αιγάλεω έχει βαρύτατες ευθύνες για ο θέμα που προέκυψε με το αλλοιωμένο ελαιόλαδο. Μάλιστα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το ελαιόλαδο...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΝΔΥΝΟ πάρα το πόρισμα του ΕΦΕΤ που το έκρινε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ...

ακολουθεί το ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΙΟΥ:


Κείμενο του Κώστα Σάμιου για το νοθευμένο λάδι και το πρόβλημα με τα σπορέλαια...

ΤΕΛΙΚΑ “ΜΥΛΟΣ” ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΔΕΜΠΟΡΑ...

Τελικά όσο περνούν οι ημέρες από την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τόσο πιο πολύ «σκοτεινιάζει» η υπόθεση της χορήγησης του νοθευμένου με λιπαρές ουσίες (που προσιδιάζουν με σπορέλαια), ελαιολάδου που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αιγάλεω από τον ασυνείδητο -όπως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ φέρθηκε- λαδέμπορο.

Και τα μαύρα – κατάμαυρα σημεία της υπόθεσης είναι τα εξής:

1ον: Όπως φαίνεται από την επίσημη προκήρυξη, ο Δήμος Αιγάλεω θα προμηθεύετο όχι μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά και για το Πάσχα, περίπου 1900 και βάλε λίτρα «λαδιού». 
Δεν ανεφέρετο –κάκιστα- ο προσδιορισμός του είδους του λαδιού. Δηλαδή αν επρόκειτο για έξτρα παρθένο, για παρθένο (σκέτο), για εξευγενισμένο – ραφιναρισμένο λάδι, για Labade, ή για σπορέλαια.

2ον: Η ανακοίνωση του Δήμου μιλάει ότι ο συγκεκριμένος προμηθευτής ήταν από το 2013 προμηθευτής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και ότι ήταν πιστοποιημένο με κρατική αναγνώριση.
Ουδείς αμφισβήτησε αυτά. Δεν απαντάει όμως στο πως ένα πιστοποιημένος έμπορος παρέδωσε αυτό το λάδι σε συσκευασμένα πλαστικά μπουκάλια, χωρίς καμιά ετικέτα, σήμανση, εμπορικό σήμα ως όφειλε, σύμφωνα με τον υγειονομικό κανονισμό.
Και μόνο αυτό αρκούσε στους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, στο να υποψιαστούν ότι κάτι συμβαίνει με το λάδι που τους παρέδωσε ο ασυνείδητος λαδέμπορας.
Είναι γνωστό σε όλους ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ, ΦΕΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ κ.λπ.). Τίποτε απ’ αυτά δεν συνέβη στην περίπτωση του νοθευμένου ελαίου που παρέλαβε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

3ον: Τελικά το λάδι χρεώθηκε ο Δήμος Αιγάλεω. Στο τιμολόγιο που εμφάνισε ο Δήμος εμφαίνεται ότι παρέλαβε «σκέτο» παρθένο ελαιόλαδο και όχι extra παρθένο, προς 3,50 ευρώ το λίτρο…
Στο Παρατηρητήριο Τιμών σε όλες τις δειγματοληψίες από τα τέλη Νοέμβρη, σε καμία περίπτωση το σκέτο παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητα πάνω από 0,8 έως 2 gr ανά 100), δεν πωλείτο περισσότερο από 3 ευρώ το λίτρο (από 2,6 έως 2,9 στην ακριβότερη τιμή), ενώ στο extra παρθένο, η μέση τιμή ήταν ανάμεσα στα 3,30 με 3,50 ευρώ το λίτρο.
Αν λοιπόν το αναγάγουμε, ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ λαδέμπορας χρέωσε τον Δήμο Αιγάλεω με την ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ τιμή 3,50 ευρώ το λίτρο, ήγουν και 25% ακριβότερα από τη μέση τιμή του παρθένου, που μεταφράστηκε σε περίπου 1000 ευρώ ακριβότερο για την ποσότητα των 1900 και βάλε λίτρων ή σε παραπάνω από 500 ευρώ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗ για την ποσότητα που είχε ήδη παραδώσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων στον Δήμο μας.
Ποσώς μάλλον ο αδίστακτος που το νόθευσε, κιόλας με λιπαρές ουσίες που παραπέμπουν σε σπορέλαια, μειώνοντας κι άλλο την τιμή του…

4ον: Γιατί ο Δήμος Αιγάλεω επιμένει σε μια άτυχη –κατά την επιεικέστερη διατύπωση- θέση, ότι τάχα τα σπορέλαια στη νοθεία του λαδιού που παρέλαβε, δεν αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία; Αφού είναι γνωστό σε όλους ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ.
Και αναφέρομαι βέβαια στις περιπτώσεις βαριάς καρδιοπάθειας με υπολιπιδαιμικές δίαιτες, στους σακχαροδιαβητικούς ασθενείς, στους ασθενείς με χρόνια ανεπάρκεια νεφρών (στην αιμοκάθαρση), στους ασθενείς με ποδάγρα (ουρική αρθρίτδα) και υπόλοιπες ρευματικές νόσους και πλήθος άλλων σοβαρών παθήσεων.
Δεν θα μπω στη διαδικασία κρίσης των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με το θέμα, και ιδιαίτερα με την τοποθέτηση του φίλου συμπολίτη κ. Γιάννη Κάντζου, που ναι μεν παραδέχτηκε τη νοθεία, αλλά μίλησε για τη μη επικινδυνότητα των σπορελαίων. Επισυνάπτοντας μερικά από τα άρθρα διακεκριμένων επιστημόνων του ελληνικού πανεπιστημιακού χώρου, τις έρευνές τους και τις επιστημονικές τους αποδείξεις, πιστεύω ότι θα ανασκευάσει τις απόψεις του, οι οποίες είναι μεν σεβαστές, αλλά ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. (Φίλος ο Πλάτων… Φιλτάτη η Αλήθεια…).

5ον: Είναι απορίας άξιον, τι άλλο περιμένει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω μετά την αποδεδειγμένη νοθεία του προμηθευτού του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για να υποβάλλει τη μήνυσή του... Θα έχει ενδιαφέρον φαντάζομαι για όλους και ιδιαίτερα για τις οικογένειες των φτωχών συμπολιτών μας, η παραδειγματική τιμωρία του ασυνείδητου, η αποζημίωση για την ψυχική αλλά και σωματική υγεία των οικογενειών που προμηθεύτηκαν και κατανάλωσαν το νοθευμένο λάδι. Και μάλιστα, προς επίρρωση της έγκλησης, θα μπορούσε να δημοσιεύσει τα άρθρα, τις επιστημονικές μελέτες και τις αποδείξεις, από τις σελίδες που επισυνάπτω.

6ον: Η δημόσια ενυπόγραφη κριτική μου δεν έχει να κάνει με την παραδοχή μου για τον σπουδαίο, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ στην πόλη μας… Άλλωστε, είναι γνωστό, τόσο στον Δήμαρχο Αιγάλεω και στην παράταξή του, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Σύλλογός μας, συνδράμαμε ΕΝΕΡΓΑ στη ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μαζί με όλες τις κοινωνικές δράσεις, όπως έχω γράψει και προτείνει με συνεχή άρθρα μου, έχει και οφείλει να έχει, πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση, τη στήριξη των φτωχών Αιγαλιωτών και των οικογενειών των ευπαθών ομάδων, και όλοι οφείλουμε να το ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.

Η δημόσια ενυπόγραφη κριτική μου προς τις αρμόδιες Αρχές του Δήμου, έχει να κάνει, όπως όλοι καταλαβαίνουν, με την αποδοχή από τον Δήμο, ενός προϊόντος από έναν ασυνείδητο «επαγγελματία», χωρίς φίλτρο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΠΡΟΪΟΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ.

Δεν μπορεί, όσο εύπιστος και να είσαι, να ομολογείς παραπλάνηση όταν αγοράζεις ένα προϊόν χωρίς σήμανση, ΧΩΡΙΣ ΕΤΙΚΕΤΑ… Κανένας δεν υποψιάστηκε ότι σε κανέναν υγειονομικό κανονισμό δεν επιτρέπεται η τυποποίηση – κυκλοφορία χωρίς σήμανση; Κι αφού αυτό έγινε, γιατί δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα ο Δήμος Αιγάλεω, αλλά αυτό αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο του ΕΦΕΤ;
Το βέβαιον είναι ότι οι οικογένειες που έκαναν χρήση του νοθευμένου ελαιολάδου, υπέστησαν ένα σοκ, και σ’ αυτό δεν ευθύνεται ούτε ο ΕΦΕΤ, ούτε όλοι όσοι δημοσιοποίησαν το θέμα…

Ο λαός του Αιγάλεω περιμένει την παραδειγματική τιμωρία του ένοχου ασυνείδητου λαδέμπορα. Περιμένει την πιστή εφαρμογή του Υγειονομικού Κανονισμού σε όλα τα προσφερόμενα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είδη και προϊόντα.
Περιμένει μια γενναία συγνώμη για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν μπορούσαν (έστω να το πιστέψουμε αυτό) να φανταστούν πού θα έφθανε η ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ του προμηθευτού από το 2013 του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ της πόλης μας και δεν έπραξαν, δεν πρόβλεψαν, δεν εφάρμοσαν με απόλυτη συνέπεια τον υγειονομικό κανονισμό διάθεσης του λαδιού…
Και με όλη την καλή πίστη, να υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή ότι από τούδε και στο εξής, θα πάρει όλα τα αναγκαία και ικανά μέτρα, για την προστασία του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της υγείας και ζωής των φτωχών οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Κώστας Σάμιος


(Εστάλη από αναγνώστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)