Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μετά την μεγάλη χαρά του Θριάμβου της Ορθοδοξίας, ακολούθησε ο πειρασμός «ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ»

Η Φωτό ΜουΙερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής.
Ιερά Σκήτη Κουτλουμουσίου.
09/03/2016 Των Αγίων 40 – Μαρτύρων εν Σεβαστεία




Από προσωπική πείρα αλλά κυρίως από την ανυπολόγιστην πείρα των πατέρων της Εκκλησίας μας, γνώριζα τι ακολουθεί μια μεγάλης χαράς η τι έπεται μιας μεγάλης θλίψεως.

                Γνώριζα, αλλά λόγο της μεγάλης μου χαράς των Θείων δώρων και των συγκινήσεων του «οδοιπορικού του Θριάμβου», το είχα ξεχάσει.

                Γνώριζα δηλαδή, ότι μετά από μια μεγάλη χαρά, επιτρέπει ο Κύριος να έρθει η δοκιμασία, για να επιστρέψουν τα πόδια μας στην γη και να έχουμε όφελος πνευματικό ή μετά από μια θλίψη, μας σχεδιάζει ο Πανάγαθος, μια χαροποιό έξοδο από αυτήν, για να έχουμε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα.

                Στην προσωπική μου εμπειρία ο πειρασμός ήρθε με την μορφή «Συκοφαντίας». Δεν την σχεδίασε ο Θεός ημών αλλά την επέτρεψε. Εξομολογητικά σας λέγω αδελφοί μου ότι μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, είναι η πρώτη Συκοφαντία που την δέχτηκα με χαρά στο όνομα του Ιησού Χριστού μας. Όλες τις προηγούμενες τις είχα ακούσει, με πολύ θυμό και κουράστηκα να βάλω τους συκοφάντες μου στην προσευχή. Όμως έτσι έγινε και ο Κύριος νίκησε και χαροποιήθηκε.


Μερικές εξηγήσεις πριν σας αποκαλύψω την συκοφαντία.

Από το 2004 έως τους πρώτους μήνες του 2015 (μετά άρχισαν οι νοσηλείες), πήγαινα κάθε ημέρα και ξελειτουργούσα τον Γέροντα Αρτέμιο τον πνευματικό στο Ιστορικό Ιερό κελί του Αγίου Νικολάου του ψαρά.

Στο ιστορικό αυτό Ιερό κελί, επετέθησαν Αγαρηνοί πειρατές κατά το πρώτο ήμισυ του 18ου αιώνα, το λεηλάτησαν, το έκαψαν και σκότωσαν τους οκτώ μοναχούς που εγκαταβίωναν εκεί.

Σ’ αυτόν τον Ιερό τόπο βρισκόμουν κάθε πρωί και με όλες τις καιρικές συνθήκες για να ξελειτουργήσω τον Γέροντα. Σε μια από αυτές αν θυμάμαι καλά τους τελευταίους μήνες του 2014 ή στις αρχές του 2015 την ακολουθία του όρθρου και την Θεία λειτουργία δεν την έκανε ο Γέροντας Αρτέμιος αλλά κάποιος άλλος Παπάς. Όταν ρώτησα τον Γέροντα Αρτέμιο ποιος είναι ο Παπάς στο Ιερό μου απάντησε ότι ήταν ο Παπά-Αγαθάγγελος από την Γερμανία.


Μια ματιά στην Ορθόδοξο Εκκλησία της Γερμανίας.


                Εκεί προκαθήμενος της ορθοδόξου ημών εκκλησίας είναι ο διαπρύσιος οπαδός και πειθήνιος υποτακτικός του οικουμενιστού και αιρεσιάρχη Πατριάρχου Βαρθολομαίου, κύριος Αυγουστίνος. Αυτός ο κύριος είναι τόσο καλά επιλεγμένος και πιθηκίζων στον αφέντη του Βαρθολομαίο, που λειτουργεί στην ζωή του τόσο ανάλγητα, ως να μην υπάρχει 2000 χρόνων Ορθόδοξος πίστη, μυστήρια Ορθόδοξα και αποφάσεις Ιερών Συνόδων. Στην φωτογραφία αποδεικνύεται του λόγου το αληθές. Πιθηκίζει ο Ορθόδοξος Ιεράρχης Αυγουστίνος στον καθολικό επίσκοπο που δεν έχει ούτε Εκκλησία ούτε μυστήρια.



Ο οικουμενιστής Έλληνας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της
Γερμανίας κύριος Αυγουστίνος παραδίδεται (χρίεται) στον καθολικό Αρχιερέα 
ο οποίος δεν έχει ούτε Εκκλησιά ούτε μυστήρια.
αυτή είναι η ντροπή και η μεγάλη προδοσία των Ελλήνων οικομενιστών.


                Σ’ αυτό το άθλιο οικουμενιστικό περιβάλλον κάθισε και μαθήτευσε ως μη όφειλε ο παραπάνω αναφερόμενος Πατήρ Αγαθάγγελος.


Παπά Αγαθάγγελος
«Έφυγε από τον Άγιος Όρος ως Αγιορείτης και επέστρεψε Συκοφάντης»


Ο Παπά-Αγαθάγγελος είναι Αγιορείτης και Ιβηρίτης στην κουρά του. Είχε για πολλά χρόνια στις κεντρικές Καρυές ένα Σιμωνοπετρίτικο κελί και έναν λαϊκό υποτακτικό. Σοβαρός άνθρωπος, δεν είχε δώσει καμία αφορμή για σχόλια. Στις Καρυές τον είχαμε σε εκτίμηση.

                Γνωρίζαμε ότι για αρκετά χρόνια πήγαινε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα στην Γερμανία για εξομολογήσεις, έως ότου μάθαμε ότι έμεινε εκεί και πήρε ενορία, υπό την καθοδήγηση του Νέο εποχίτη και οικουμενιστή Αυγουστίνου. Παίρνει σύνταξη από την εργασία του αυτή και έρχεται ως προσκυνητής (και όχι μόνο) στον Άγιο Όρος.

                Τον ξελειτουργούμε λοιπόν τον Παπά-Αγαθάγγελο εγώ και ο Παπά-Αρτέμιος και μετά οι τρεις καθόμαστε στην πρωινή τράπεζα που είχε ετοιμάσει ο π. Αρτέμιος.
               
                Σ’ αυτήν λοιπόν την πρωινή τράπεζα και χωρίς να προκληθεί από κάποιον, έκπληκτοι τον ακούμε να μονολογεί. «Στην Γερμανία, έρχεται από το Άγιο Όρος ένας πλανεμένος Νεκτάριος και κάνει κηρύγματα». Του απάντησα αμέσως ότι ο Νεκτάριος ήμουν εγώ. Η έκπληξη για εκείνο τώρα ήταν τόσο μεγάλη που τον έπιασε αφωνία, μούγγα ο Παπά-Αγαθάγελος. Αν αυτό που μας έφερε στο Άγιος Όρος από την Γερμανία δεν ήταν συκοφαντία, τώρα θα έπρεπε να αρχίσει την τεκμηρίωση, αλλά δεν ετόλμησε.

                Από την μεριά μου, σεβάστηκα την ηλικία του και τον βαθμό του και δεν τον προκάλεσα.
               
                Στο τέλος του πρωινού γεύματος κάναμε την προσευχή μας, χαιρέτησα τους πατέρες και απεχώρησα ειρηνικά για την καλύβη μου.

                Στο δρόμο προς τη καλύβη μου, μετά την πρώτη επιρροή της συκοφαντικής ειδήσεως, άρχισα να αισθάνομαι χαρά και να ευχαριστώ τον Θεό γιατί είχα συκοφαντηθεί για το Ονόματα Του το Άγιο, για την ορθόδοξο πίστη μας και την πληγωμένη πατρίδα μας. Στο μεγάλο θησαυρό μου, τον Ιησού Χριστό μου ανήκω, στην Ορθόδοξο πίστη ανήκω, στην Πατρίδα μου ανήκω και πουθενά αλλού.

                Δεν κρατώ κακία για κανέναν συκοφάντη μου. Για όσους γνωρίζω τα ονόματα προσεύχομαι ονομαστικά. Για όσους δεν τα γνωρίζω προσεύχομαι με την γενική ευχή που θα σας γράψω παρακάτω.
               
                Σας προτρέπω στον όνομα του Ιησού Χριστού να κάνετε και εσείς το ίδιο. Μη βάλετε ποτέ μίσος κατά προσώπων στην καρδιά σας και μετά την κλείσετε γιατί σ’ αυτή την καρδιά δεν μπορεί μετά να μπει ο Χριστός μας και θα χάσουμε όλο το παιχνίδι της σωτηρίας της ψυχής μας.

                Διατηρήστε την ειρήνη στις καρδιές σας προσευχόμενοι υπέρ των εχθρών σας.


Ευχή 

Όταν γνωρίζουμε το όνομα συκοφάντη:



«Ιησού Χριστέ μου δώσε φωτισμό μετάνοιας στον δούλο σου πατέρα Αγαθάγγελο».



Ευχή    

  Όταν δεν γνωρίζουμε τα ονόματα. Είναι μαζί με την ευχή για τους ευεργέτας: 



«Ιησού Χριστέ μου ελέησον τους ευεργέτας ημών και δώσε φωτισμό μετάνοιας στους συκοφάντας ημών!!».



Δύο σταράτα λόγια, για τον πατέρα Αγαθάγγελο, για να βοηθηθεί στην μετάνοια του καθώς και για όλους τους οικουμενιστές Ιερείς όπου γης.


Πάτερ Αγαθάγγελε ευλογείτε . Όχι μόνο δεν σας κρατώ κακία για την συκοφαντία σας σε βάρος μου, αλλά τοποθέτησα το όνομα σας στην ευχή για να σας μνημονεύσουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που θα διαβάσουν το παρών κείμενο και να έχετε όφελος πνευματικό.

                Μια άλλη ενέργεια βοηθείας που όμως εξαρτάται από εσάς να προσλάβετε και όποιον άλλο οικουμενιστή παπά στον κόσμο είναι και η ακόλουθη. Σας παρακαλώ κάντε κλικ στην διεύθυνση του blog μου και γίνεται κοινωνός του μεγάλου θαύματος που η Τριαδική Θεότης ημών ευλόγησε να γίνει στο Μαρμπαχ της Στουτγάρδης και αποτυπώνεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και περιγραφή.

                Στο θαύμα αυτό ο υπογράφων την παρούσα, Γέρων Νεκτάριος Μοναχός, που αποκαλείται από εσάς και τους όμοιούς σας «πλανεμένος», σταύρωσε την Γερμανοεβραία γιαγιά Έρνα ( 87 – Ετών ), επικαλέστηκε την Αγία τριάδα και τους Αγίου μας να την κάνουν καλά από την δεκάχρονη ακινησία της στο αναπηρικό καροτσάκι και ο Θεός μας την σήκωσε όρθια και περιπατούσα.
               
                Αν ήμουν πλανεμένος όπως λέτε, δεν θα με επέλεγε ο Θεός μας, να με φέρει από το Άγιον Όρος στην Γερμανία για να κάνω την ευχή της αποκατάστασης της υγείας της γιαγιάς Έρνας. Πολύ απλά θα διάλεγε έναν από εσάς τους παπάδες της Γερμανίας ή τον ίδιο τον Αυγουστίνο για το διακόνημα αυτό. Όμως δεν το έκανε. Μήπως λοιπόν είσθε εσείς οι πλανεμένοι με την αίρεση του οικουμενισμού, την οποία σιχαίνεται το πνεύμα το Άγιο; Αναρωτηθείτε και κάντε ομολογία Ορθοδόξου πίστεως γιατί χανόσαστε.

Σε ευχαριστώ Θησαυρέ μου Ιησού Χριστέ μου, που με αξίωσες τον πρώην θυμώδη, να ακούω συκοφαντίες και να μένω ειρηνικός.

Σώσε μας κύριε, από τον αιρετικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον οικουμενισμό.


Ιησού Χριστέ φίλε μου γλυκέ, σ’ ευχαριστώ και σ’ αγαπώ.




Την Τρίτη 29/03/2016 και ώρα 20:00μμ θα αναρτηθεί νέο κείμενο με θέμα 
"Εν μέσω κρίσεις της κυρίας Μαρίας Μουρζά. 

Το πρώτο κείμενο της θα έχει τίτλο <<Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ>>. Αναρτούμε ένα μικρό δείγμα της προσεχούς αναρτήσεις για να σας κοινωνήσουμε με το βάθος της ποιότητας της καρδιάς της συγγραφέως."



Σε είδος στοίχου :

Και ξαφνικά ένα πρωί
βρεθήκαμε να επιλέγουν άλλοι για εμάς.
Να αποφασίζουν άλλοι για εμάς.
Να νοιάζονται
να εκσυγχρονίσουν
όχι τη ζωή
αλλά τον Θάνατο μας.




Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός

Αγιορείτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)