Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δάνεια αντί για παραγωγή σημαίνει φόροι, φτώχεια και επιπλέον δάνεια

Καθηγητής Γ.Ζουγανέλης
Απο το 2009 και μετά επαναλαμβάνουμε με ελάχιστη ως μηδενική ανταπόκριση ότι “η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα”. Η “αιώνια” ανταπάντηση των φαντάρων των διαπλεκομένων είναι ότι “η χώρα μας παράγει φασολάκια, ότι εξάγει κάποια ορυκτά και ότι έχει τουρισμό”. Δυστυχώς αυτές οι δραστηριότητες δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας καθώς το εμπορικό της ισοζύγιο παραμένει σημαντικά αρνητικό ενώ αυτά που παράγει είναι κάτι που διαθέτουν όλες οι χώρες του κόσμου, κάτι που ο μέσος Έλληνας αγνοεί.

Η ύπαρξη τόσο αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου καθιστά τη χώρα μας πολιτικό κλωτσοσκούφι καθώς δεν μπορεί να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτική. 
Χωρίς παραγωγή είτε εντός είτε εκτός ευρώ η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει. 

 Στη πρώτη περίπτωση το λέμε χαμηλό δείκτη ανταγωνιστικότητας στη δεύτερη
έλλειψη αυτάρκειας και ανάγκη συναλλάγματος. Χωρίς παραγωγή συνεπώς, η χώρα μας θα συνεχίσει να πτωχαίνει και θα έχει ανάγκη συνεχώς νέων δανείων. Αξιοπαρατήρητο είναι ότι εκτός απο εξεταστικές και ψέμματα, οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει απο την Ελλάδα δεν έχουν τίποτα να παρουσιάσουν στο τομέα παραγωγή. Η εφαρμογή των μνημονίων έχει οδηγήσει μόνο σε οικονομικό στράγγισμα την Ελληνική κοινωνία και σε συνδιασμό με το μεταναστευτικό αποτελούν τους βασικούς μηχανισμούς διάλυσης της κρατικής μας οντότητας, που πλέον διαφαίνεται να συμβεί στο εγγύς μέλλον, δεδομένης της πτώσης της αξίας της γής και των διαμερισμάτων, της διεθνούς διαφήμισης καλής συμπεριφοράς της χώρας μας απέναντι σε μετανάστες αλλά και των επερχομένων αλλαγών στο σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)