Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο Snowden προειδοποιεί τον κόσμο ενάντια στην Εμπιστοσύνη της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τους τεχν Γιγαντες όπως η Microsoft


Μια καρέκλα απεικονίζεται στη σκηνή ως ανάδοχος  του  πρώην υπαλλήλου της  Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ Edward  Snowdern που του απονεμήθηκε το Βραβείο Bjornson Μόλντε , στην Νορβηγία ,στις  5 Σεπτεμβρίου 2015. αρχείο φωτογραφιών © REUTERS / Svein Ove EKORNESVÅG / NTB Scanpix / Αρχεία
----------------------
Ο πληροφοριοδότης που αποκάλυψε το σύνολο του προγράμματος της εσωτερικής μαζικής παρακολούθησης  της Αμερικής πρότεινε ότι οι χρήστες θα πρέπει να στραφούν   προς το ελεύθερο και   ανοικτού κώδικα λογισμικό  για την  διατήρηση της ιδιωτικής τους ζωής.

Το Σαββάτο, ο  πληροφοριοδότης της NSA μίλησε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού  LibrePlanet2016 στην  διάσκεψη σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό, για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, και την  ιδιωτικής ζωή. Ενώθηκε  στην εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σνόουντεν εξήγησε ότι ήταν σε θέση να απελευθερώσει τα μυστικά των έργων μαζικής επιτήρησης της Αμερικής με μεγαλύτερη ασφάλεια με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού.


Ο πληροφοριοδότης εξήρε την  Debian, την Tails, και την  Tor παρατηρώντας ότι αυτό που έκανε το 2013 δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς τη βοήθεια του ελεύθερου λογισμικού. Επίσης, υποστηρίζει ότι οι ακτιβιστές και δημοσιογράφοι πρέπει να στραφούν στο  ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό για να εξασφαλίσουν την  προστασία της ιδιωτικής ζωής τους κατά την απανταχού παρούσα κατάσταση επιτήρησης των ΗΠΑ.

«Εγώ δεν χρησιμοποιούσα  μηχανές  της Microsoft, όταν ήμουν στην λειτουργική μου φάση, γιατί δεν μπορούσα να τους εμπιστεύομαι », εξήγησε ο Snowden. Ήθελε να πει  ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρος ότι δεν υπήρχε μια κερκόπορτα κωδικοποιημένη στα προϊόντα της Microsoft που θα επέτρεπε στην  κυβέρνηση να τον επιτηρεί.

Στην πραγματοποίηση αυτής της κακής αξιολόγησης της Microsoft, σημείωσε ότι ανάμεσα στους τεχνολογικούς  γίγαντες, η εταιρεία αυτή είναι η πλέον συνεργάσιμη με την Αμερικανική   κυβέρνηση.

Ανέφερε, ότι ο  ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς καλεί την  Apple να εγκαταστήσει ένα backdoor (μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης) στο  iPhone, κατόπιν αιτήματος του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που εκθέτει  εκατομμύρια τελικούς χρήστες στον  κίνδυνο της αυξημένης μαζικής παρακολούθησης του προγράμματος.

Ο Σνόουντεν εξήρε την μάχη  της Apple  με το FBI λέγοντας ότι   είναι ένα καλό  παράδειγμα μιας εταιρείας που ενδιαφέρεται για τους χρήστες της. Ακόμα, ο πληροφοριοδότης προειδοποίησε τους πολίτες να μην  βασίζονται σε πολυεθνικές εταιρείες για  μεταδόσεις που προορίζονται  να είναι ασφαλείς.



http://sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)