Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Το ηχηρό μήνυμα της πρώην πορνοστάρ Bree Olson στις γυναίκες: Μην κάνετε ποτέ πορνό

«Στέλνω ένα πολύ δυνατό μήνυμα στα νέα κορίτσια – μην κάνετε πορνό».
Αποτέλεσμα εικόνας για πορνόΑυτό δηλώνει κατηγορηματικά σε ένα βίντεο η πρώην πορνοστάρ Μπρι Όλσον, η οποία μπήκε στη βιομηχανία του πορνό όταν ήταν μια 19χρονη φοιτήτρια. Αυτό που την προσέλκυσε ήταν οι υψηλές αμοιβές, αλλά τελικά κατέληξε να αποσυρθεί στα 25 της, κάτι που σημαίνει ότι είχε τη δύναμη να πει «όχι» σε μισθούς που έφταναν μέχρι και τα 60.000 δολάρια.
Ποιος είναι ο λόγος για αυτή της την απόφαση; Τον εξηγεί σε ένα βίντεο στο κανάλι «Real Women Real Stories» («Αληθινές Γυναίκες Αληθινές Ιστορίες»), στο οποίο μοιράζεται όσα έζησε μέσα στη βιομηχανία του πορνό, αλλά και το πώς ήταν η ζωή της όταν αποφάσισε να φύγει.
«Όταν βγαίνω έξω, νιώθω λες και στο μέτωπό μου γράφει τσούλα. Όλα
αυτά τα πράγματα που έχουν αποκαλέσει οι άνθρωποι. Είναι λες και θα μπορούσα πάρω όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, να τους τυπώσω σε μια κορδέλα που θα τυλίξω γύρω από το σώμα μου – όλα αυτά τα πράγματα που έχουν γράψει για μένα στο Ίντερνετ – έτσι νιώθω όταν βγαίνω έξω στον δρόμο,» λέει.
Η Όλσον προσπαθεί τώρα να αρχίσει μία καριέρα ως «κανονική» ηθοποιός, αλλά κάθε μέρα παλεύει με την εικόνα που έχουν οι άλλοι για αυτήν ως πρώην πορνοστάρ: «Απογοητεύομαι τόσο πολύ όταν γνωρίζω έναν νέο φίλο και τελικά δεν θέλει να είναι άλλο φίλος μου. Μερικές φορές είναι ευκολότερο για μένα να μην βγω από το σπίτι.»
Για την ίδια τα λεφτά, όσο καλά και εάν ήταν, δεν είχαν τελικά καμία αξία, αφού έγραφαν και γράφουν τόσο άσχημα πράγματα για εκείνη ή την αντιμετωπίζουν με τόσο μειωτικό τρόπο.
Τα λόγια της είναι πραγματικά συνταρακτικά: «Οι άνθρωποι με αντιμετωπίζουν λες και είμαι παιδόφιλη, όχι ως κάποια που δούλευε κάποτε στη βιομηχανία του σεξ, με αντιμετωπίζουν σαν κάποια που θα έκανε κακό σε παιδιά».
Η παρακολούθηση του βίντεο σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, αφού με το όσα λέει η Όλσον μάς φέρνει αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό και τις προκαταλήψεις μας. Πώς θα συμπεριφερόμασταν οι ίδιοι σε αυτή την κοπέλα, της οποίας το μόνο «λάθος» είναι ότι επέλεξε σε νεαρή ηλικία να βγάλει χρήματα με αυτόν τον τρόπο; Δεν έκλεψε, δεν σκότωσε, δεν έχει κάνει άμεσο κακό σε ούτε έναν από εμάς. Οι ίδιοι που σηκώνουν το δάχτυλο και την κατηγορούν είναι χωρίς αμφιβολία οι ίδιοι που «διασκέδασαν» με την επιλογή της.
Αυτό που ζητάει η ίδια, είναι κάτι απλό, να της συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται και σε κάθε άλλη 25χρονη. «Δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ», λέει ξεσπώντας σε κλάματα. «Για αυτό και δεν το σκέφτομαι».
Αυτό που θα έπρεπε όλοι μας να σκεφτούμε είναι δίχως άλλο η υποκρισία μας.


huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)