Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

O Τσίπρας έδωσε τα χέρια με τούρκο επιχειρηματία για τηλεοπτική άδεια;

Ενα χρόνο ακούμε τις ρητορείες της κυβέρνησης για την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη. Για την ανάγκη να πληρώσουν οι καναλάρχες τους φόρους που οφείλουν. Για την διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το τοπίο και να καθαρίσει τον τόπο από τη διαπλοκή. Ένας χρόνο λόγια και υποσχέσεις, όχι όμως και ένας χρόνος με έργα. 


Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι ο τηλεοπτικός χάρτης χρειάζεται αναμόρφωση. Όλοι ξέρουμε ότι το σύστημα που διαμορφώθηκε στη χώρα τα τελευταία 25-30 χρόνια έχει βολευτεί και ελέγχει τα πάντα. Για αυτό και η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και το κάλεσμα του για πόλεμο εναντίον της διαπλοκής είναι η μόνη επιτυχημένη επικοινωνιακή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη που βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο. Τώρα μάλιστα, ειδικά, που το Μνημόνιο ΙΙΙ είναι μια θλιβερή πια πραγματικότητα και τα Προγράμματα της Θεσσαλονίκης και οι άλλες αντιμνημονιακές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει στο χρονοντούλαπο

Φοβάμαι όμως ότι αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται μια εικόνα για το τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάει για νέο χάρτη στα ραδιοτηλεοπτικά… Και η εικόνα αυτή είναι μια εικόνα ντροπής για κάθε Έλληνα. 

Πώς θα σας φαινόταν αν δινόταν μια άδεια (από τις 4, που υπόσχεται ο Νίκος Παππάς ότι θα δοθούν συνολικά) σε έναν Τούρκο επιχειρηματία; 



Κι όμως, αυτό φαίνεται πως είναι ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης! Σύμφωνα με όσα γράφονται στη γείτονα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο καναλάρχη Acun Ilıcalı, ίσως στο περιθώριο των συναντήσεων του με την τουρκική πολιτική ηγεσία και φαίνεται να έχουν ήδη δώσει τα χέρια για μια τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας. 


Μεταφράζουμε...
"Ο διάσημος παραγωγός, παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του σταθμού TV8 Τurkey Acun Ilicali επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξει κανάλι στην Ελλάδα.Inline image 1

Σε δηλώσεις του στο Marketing Turkiye είπε ότι υπάρχουν δυο επιλογές για την "είσοδο" του στην Ελλάδα: να αγοράσει ένα τοπικό κανάλι ή να αποκτήσει μια άδεια για συχνότητα εκπομπής. Ο κ. Ilicali πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα"

Ο κ. Ilicali τόνισε ότι στόχος του είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του ελληνικού καναλιού του τον Οκτώβρη, με το ίδιο πρόγραμμα όπως το TV8, με εκπομπές σαν το The Voice και Survivor."

H είδηση δημοσιεύτηκε στα Τουρκικά και στην έγκριτη Hurriyet (http://www.hurriyet.com.tr/acun-ilicali-yunan-parlamentosunda-tartisma-yaratti-40047272) και πλέον απομένει μόνο ένα ερώτημα πια, το οποίο και απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

Αυτό είναι το όραμα σας για ένα νέο τοπίο στην ελληνική Τηλεόραση; Να εκχωρήσουμε τα ραδιοκύματα μας στους Τούρκους; Και αν αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο σας, γιατί ντρέπεστε να το ανακοινώσετε στον ελληνικό λαό;

​(Συνεχίζεται...)
 
Εστάλη από αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)