Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τα Capital Controls αιτία να μειωθούν κι άλλο οι τραπεζικές καταθέσεις.

Σχόλιο ιστολογίου:
Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα πίστευε ότι με τα Capital Controls θα περιοριστεί η ανάληψη των καταθέσεων; Σίγουρα και ο ίδιος ο Στουρνάρας αλλά και οι αναμεμειγμένοι υπουργοί μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, γνώριζαν ότι με τους περιορισμούς των Capital Controls σιγά σιγά όλοι θα αφαιρέσουν τις καταθέσεις τους, αφού οι τράπεζες έχασαν τον πραγματικό τους σκοπό, την διαφύλαξη της οικονομικής περιουσίας των καταθετών.
Κατάφεραν με νόμους εκτρώματα και για λόγους δήθεν εθνικής ανάγκης, για να μην κριθούν Αντισυνταγματικοί, να δεσμεύσουν τις καταθέσεις και τις οικονομίες μιας ζωής των πολιτών. Τώρα είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανισθούν οι καταθέσεις.

Μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζες

Μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζεςΚατά 1,2 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, για τον Ιανουάριο.
Ως εκ τούτου, το συνολικό ύψος των ελληνικών τραπεζικών καταθέσεων διαμορφώθηκε τον πρώτο μήνα του 2016 στα 122,2 δισ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2016, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -2,1%, από -2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 512 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 210 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)