Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Γερουσιαστής: Η ΡΩΣΊΑ μπορεί να απαιτήσει από την Τουρκία να πληρώσει τις οικογένειες των θυμάτων για το περιστατικό με το А321


Εάν η πληροφορία ότι η τρομοκρατική επίθεση επί του A321 προετοιμάστηκε από   την Τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι»,επιβεβαιωθεί τότε ο λογαριασμός χρημάτων που έχει καταθέσει η Ρωσική Κυβέρνηση για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης  θα πρέπει  να ζητηθεί από την Τουρκία να αποζημιώσει τα θύματα,  δήλωσε ένα μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

ΜΟΣΧΑ 1 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. Η  Μόσχα μπορεί να απαιτήσει  από την Τουρκία να καταβάλλει  αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της κατάρρευσης του A321 [1], εάν επιβεβαιωθούν  οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" στην τρομοκρατική επίθεση, είπε στο  RIA Novosti ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής  Επιτροπής του Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας Viktor Ozerov.
Τη Δευτέρα, η εφημερίδα "Kommersant [2]», επικαλούμενη πηγή στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε ότι η επίθεση επί του  σκάφους Α321, των ρωσικών αερομεταφορών, το  οποίο  συνετρίβη στην περιοχή του Σινά, θα μπορούσε να προετοιμαστεί από την Τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

«Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, ο λογαριασμός που η Ρωσία θα  πρέπει να πληρώσει για τους νεκρούς πολίτες και το αεροσκάφος θα διαβιβαστεί προς την τουρκική πλευρά», - δήλωσε ο Ozerov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν  είναι  άμεσα θιγόμενη  με το χρηματικό κόστος .  "Αλλά οι συγγενείς των θυμάτων ετοιμάζονται για  διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεων τους από τις Αιγυπτιακές Αρχές. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των πληροφοριών σχετικά με τους"  Γκρίζους λύκους » οι αξιώσεις θα διαβιβαστούν στην  Τουρκία», - δήλωσε ο γερουσιαστής.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους A321 ετοιμάζονται για  μια συλλογική αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης προς την ασφαλιστική  εταιρεία ILFC.  Αυτό θα γίνει γιατί η Ασφαλιστική εταιρεία ILFC είχε αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο.. Η αγωγή θα πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η ασφαλιστική εταιρεία εγγεγραμμένη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι επιβάτες του  A321  ήταν ασφαλισμένοι  συνολικά λίγο περισσότερο από 2 εκατομμύρια ρούβλια  για την   "πτήση". Σύμφωνα με τις ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες, συνηθίζεται να  εφαρμόζεται αγωγή σε  αλλοδαπό νομικό πρόσωπο με την  ελπίδα  να πάρουν  ένα υψηλότερο ποσό  αποζημίωσης. Σύμφωνα με τους συνηγόρους των συγγενών, το ποσό των απαιτήσεων θα ποικίλλει μεταξύ  300.000-1.500.000.

Ο εκπρόσωπος των συγγενών όσων σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του Ρωσικού Airbus A321,   στην χερσόνησο του Σινά Ιγκόρ Trunov είπε ότι θα πρέπει να επιστραφούν οι   πληρωμές ασφάλισης, εφόσον επιβεβαιωθεί εκδοχή της τρομοκρατικής  επίθεσης.

http://m.ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)