Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα drones

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιθυμεί όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και πολιτικά ανταλλάγματα για την οριστική έγκρισή της συμφωνίας




Οι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται  διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.
Το θέμα λαμβάνει κρίσιμες και επιτακτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση «βράζει» λόγω Συρίας. Αναμφίβολα δε θα είναι μεταξύ αυτών που θα τεθούν επί τάπητος στις προσεχείς επισκέψεις που προγραμματίζουν στην Αθήνα τόσο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και η βοηθός υπουργός για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η αμερικανική πλευρά κατέθεσε πολύ πρόσφατα – πριν από μερικές εβδομάδες – νέο σχέδιο «Τεχνικής Συμφωνίας» (Technical Arrangement) στην Αθήνα σχετικά με τη στάθμευση δύο μοιρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs), κατά πάσα πιθανότητα τύπου MQ-1 Predator ή/και MQ-9 Reaper, στην Ελλάδα.


 Για τη συνέχεια TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)