Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!!!ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ....



Πρόβλημα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να προκαλέσει η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προβεί σε άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.
Η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να δημιουργήσει νέα δημοσιονομική τρύπα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να σκεφτεί εναλλακτικά μέτρα για την κάλυψή του.
Πιο αναλυτικά, οι μεγάλες αντικειμενικές αξίες των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει στην  υπερφορολόγηση των ακινήτων, πράξη η οποία είναι ενάντια στην νομοθεσία η οποία αναφέρει ρητά πως πρέπει να υπάρχει ανακαθορισμός των αντικειμενικών αξιών κάθε 2 έτη.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας φαίνεται πως δεν έκανε τα στραβά μάτια στο θέμα και με απόφασή της επέβαλε στο δημόσιο να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες στο επίπεδο των εμπορικών.
Μετά από την πάροδο 6 μηνών το δημόσιο δεν συμμορφώθηκε τελικά με την απόφαση της Ολομέλειας, η οποία πλέον δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να εκδώσει απόφαση κατά του δημοσίου για άμεση μείωση, απόφαση η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία σχεδίαζε τις αλλαγές για το 2017.
Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αναμένεται να εκδοθεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες, προκαλώντας μια σειρά από προβλήματα για το υπουργείο Οικονομικών όπως για παράδειγμα: προσφυγές για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ, επιστροφές φόρων κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε προϋπολογιστεί έσοδα 2,65 δισ. ευρώ από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)