Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Γιατί πάντα οι πολιτικοί σκοτώνουν την ελπίδα και δεν κάνουν ποτέ το σωστό;

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Στον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο IMF Ρουμελιώτη

ανέθεσε η Ελλάδα (Δραγασάκης) τη συζήτηση με τους BRICS…!!!

Μέχρι 40 δις πλαστικό ρίχνει ο Δραγασάκης στην αγορά…

και παίρνει χρήμα για τις τράπεζες και τους δανειστές
Χτές έγραψα ένα άρθρο για το θέμα των όσων δεν έχει κάνει η κυβέρνηση και αναφέρθηκα στο θέμα των BRICS (βλέπετε εδώ). Δέστε πόσο χαζαφελής αποδεικνύεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πραγματώνοντας κάτι αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να είχε γίνει. Η ιδέα είναι πολιτικά ορθή. Η πραγμάτωσή της έιναι λάθος και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Και μέσα στο ευρώ και έξω απο το ευρώ, υπάρχουν λύσεις. Το θέμα είναι ο διαχειριστής να μπορεί και να θέλει να κάνει το σωστό. Το παρόν πολιτικό
σύστημα και δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει το σωστό. Σήμερα σας έδωσα μια απόδειξη του πως καταστρέφει το σύστημα των ολιγαρχών μια ορθή ιδέα για να πεί μετά ότι δοκιμάσθηκε.
Με τέτοιοες επιλογές καμμία προσπάθεια δεν μπορεί να έχει μέγιστο στην απόδοσή της.
Κάτω απο τα ραντάρ περνάει και το θέμα των πλαστικών χαρτών για το οποίο έχω ξαναμιλήσει σε παλαιότερο άρθρο. Xρήσιμο είναι να μελετήσετε το επόμενο σχήμα που δείχνει δυνατές ροές αποφάσεων που οδηγούν σε GREXIT.
Πλαστικό χρήμα ή χαρτιά IOU και περιορισμός διακίνησης του χρήματος θα σημάνουν την είσοδο της Ελλάδας στο δρόμο χωρίς επιστροφή.
Απο τα 40 δις ευρώ ρευστό που περίπου υπάρχουν στην Ελληνική αγορά η κυβέρνηση κατεβάζοντας διαδοχικά το πλαφόν κάτω απο τα 70 ευρώ θα φέρνει χρήμα στις τράπεζες κερδίζοντας χρόνο. Παράλληλα δεν θα αφήσει καμμία διαφυγή για τη μη επιστροφή στη δραχμή, αφού στο τέλος η Ελλάδα δεν θα διαθέτει ούτε σάλιο σε ευρώ.
Η ΕΚΤ φαίνεται ότι θα παρέχει για κάποιο χρονικό διάστημα κάποια ρευστότητα. Αν η ΕΚΤ αγόραζε τα δάνεια της Ελλάδας στο IMF θα υπήρχε αρκετή ευκολία για να υπάρξει ένα βελούδινο διαζύγιο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη. Πολλά 
θέματα αφορούν όμως και το IQ και τις γνώσεις του Διαχειριστή, όπως και την ακεραιότητα του, την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρώ δεδομένη.
Υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Με την εφαρμογή του κόλπου της πλαστικής κάρτας θα μπορούσε και το 2010 να εξοικονομηθούν τα 2 – 4 δις ευρώ χωρίς πολιτικό αντίκτυπο και η Ελλάδα να μήν είχε μπεί στα μνημόνια. Γιατί αυτό δεν έγινε; Δεν υπήρχαν και τότε οικονομολόγοι; Οι τραπεζίτες δεν το ήξεραν;
Αυτό δεν είναι χώρα. Αεροπλανάκι είναι. Αεροπλανάκι.
Όπως σας είπα απο χτές και δεν διαψεύστηκα, άρχισε η διασκέδαση. Στο εξής όμως οι ρόλοι αλλάζουν.

 zcode-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)