Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 1929 ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Οι συγκρίσεις με το Κραχ και τη Μεγάλη Ύφεση του '29 των ΗΠΑ, δίνουν και παίρνουν με την Ελλάδα του σήμερα. 
Και δεν έχουν άδικο όσοι τις κάνουν !!!

Λογικά, αν δεν υπάρξει πόλεμος, η β' πενταετία είναι αυτή της ανάπτυξης.
Αρκεί η Κυβέρνηση να πετύχει το new deal με θεσμούς, εταίρους και πιστωτές !!!

Η παρατεταμένη ύφεση που έχει πλήξει την Ελλάδα είναι χειρότερη ακόμη και από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 υποστηρίζει ανάλυση της Royal Bank of Scotland, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο του 2015 που δείχνουν πτώση 0,2% του ΑΕΠ.


Το διάγραμμα της πτωτικής μακράς τροχιάς του ΑΕΠ σε σχέση με τη χρονική διάρκεια σε σχήμα μαθηματικής προβολής μιας ανολοκλήρωτης παραβολής μιλά από μόνο του.
Η Μεγάλη Ύφεση πήρε μια ανάσα όταν ο τότε πρόεδρος Φ. Ρούσβελτ προχώρησε στο "New Deal" για το οποίο αναφέρεται συχνά ως παράδειγμα για το σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 
Ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ και η κατρακύλα της Μεγάλης Ύφεσης τερματίστηκε μόνο με τη βαρβαρότητα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
ΠΗΓΗ
http://i-fakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)