Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η Βρετανία ζητά την βοήθεια του Πούτιν

Image result for ΠΟΎΤΙΝΓΚΤο τέλος της απομόνωσης: Η Βρετανία ζήτησε την βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.
Η Βρετανία κάλεσε την Ρωσία να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καθώς η Δύση φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία δεν έχει καλό τέλος.
Ωστόσο, και οι δύο χώρες διοργανώνουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις για να διατηρηθεί η εντύπωση της σύγκρουσης και να μην δοθεί η αίσθηση της αδυναμίας, έγραψε η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN).
Η Δύση έχει συνειδητοποιήσει ότι η απομόνωση της Ρωσίας είναι
αναποτελεσματική, ιδιαίτερα όταν κατέστη σαφές ότι η Αμερική δεν έχει επιτύχει θετικά αποτελέσματα στη Συρία, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.
Η Βρετανία και η Ρωσία έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά για την επίλυση της συριακής κρίσης. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν σε συνάντηση μεταξύ ανώτερων συμβούλων ασφαλείας των δύο χωρών, σημείωσε η εφημερίδα, που επικαλείται δήλωση της βρετανικής κυβέρνησης.
Οι δραστηριότητες του ισλαμικού κράτους και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ήταν το κύριο θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας 30 λεπτών, ανέφερε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο χώρες δεν θέλουν να αποκαλύψουν πολύ γρήγορα την μεταστροφή στις σχέσεις τους και γι’ αυτό  διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις που θυμίζουν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ξεκίνησαν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με περίπου 100 πολεμικά αεροσκάφη στη Σκανδιναβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, τη Δευτέρα. Η άσκηση στη βόρεια Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά της η Ρωσία απάντησε με μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Ουράλια και τη Σιβηρία. Περίπου 12.000 στρατιώτες και 250 μαχητικά αεροσκάφη διεξάγουν στρατιωτική εκπαίδευση στην αεράμυνα μέχρι την Πέμπτη, τόνισε η εφημερίδα.

gr.rbth.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)