Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Business Insider: Η Μέρκελ φοβάται την προσέγγιση της Ελλάδας και της Ρωσίας


RIA NOVOSTI
ΜΟΣΧΑ, 27 Μαΐου - RIA Novosti. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας στη διαμάχη με τους πιστωτές  για να  αποτρέψει την έξοδό της από την ευρωζώνη, αναφέρει Business Insider.


Μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ γίνεται όλο και πιο πιθανή, εκτιμά η  εφημερίδα . Η χώρα δεν μπορεί , προφανώς, δεν έχει τα  χρήματα για την επόμενη πληρωμή του δανείου προς  ΔΝΤ. Αν η Αθήνα χάσει  μια πληρωμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρνηθεί τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος της  Ελλάδας και η χώρα θα βγει από την ευρωζώνη.

Η εξέλιξη αυτή για την ΕΕ δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και με  πολιτικές συνέπειες - λόγω των ιστορικά  στενών  δεσμών  της Ελλάδας  με τη Ρωσία. Η Μόσχα θα μπορούσε ν΄ αρπάξει την ευκαιρία και να αυξήσει την επιρροή της στην Ελλάδα, λέει το άρθρο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για την προοπτική αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η Μέρκελ προτίθεται να στηρίξει την Ελλάδα, η οποία «βυθίστηκε  στο χάος» και «μπορεί ακόμη να κινηθεί  προς την κατεύθυνση της Ρωσίας και αυτό  οφείλεται στα αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ,« η δημοσίευση ανέφερει  ένα άρθρο στην Die Welt. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων Charles Grant και Christian  Odendal διευκρινίζουν ότι σε αυτό το ζήτημα η  Μέρκελ »τελεί υπό την κρυφή πίεση της κυβέρνησης  του Ομπάμα ο οποίος ανησυχεί για τον κίνδυνο της προσέγγισης της Ελλάδας και τη Ρωσίας».

http://ria.ru/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)